Завантаження ...
banner
banner

Байден прибув до Києва: подробиці візиту

Байден прибув до Києва: подробиці візиту фото

Візит Байдена підтвердив президент України Володимир Зеленський. Відповідне повідомлення з'явилося у Telegram-каналі глави держави.

"Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців", - написав він.

За словами Зеленського, "Україна відчуває підтримку Сполучених Штатів і особисто президента Джозефа Байдена у ці нелегкі часи боротьби".

"Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, який прибув до нашої країни з візитом уперше з початку повномасштабного російського вторгнення", -  зазначили в Офісі президента України о 12:30.

Підтвердили візит Байдена й у Білому домі. Там анонсували великий пакет військової допомоги для України, про нього американський президент оголосить 21 лютого. Очікується, що США передадуть Україні озброєнь на 500 млн доларів.

"Поки світ готується відзначити річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, сьогодні я перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну та незмінну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України", – заявив Байден у Києві.

Путін, заявив американський президент, дуже помилився, коли ухвалив рішення напасти на Україну, вважаючи її слабкою, а Захід - розділеним.

Байден анонсував новий пакет військової допомоги та нові антиросійські санкції.

"Сьогодні у Києві я зустрічаюся з президентом Зеленським та його командою для розширеного обговорення нашої підтримки України. Я оголошу про чергове постачання критично важливого обладнання, у тому числі артилерійських боєприпасів, протитанкових систем та радарів спостереження за повітряним простором, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліти та компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або задіяти її", – сказав Байден.

Він додав, що за останній рік Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну за допомогою безпрецедентної військової, економічної та гуманітарної підтримки, і вона продовжуватиметься.

За даними CNN, вартість нового пакету військової допомоги, про який оголосить Байден завтра, 500 мільйонів доларів. Пакет включатиме більше військової техніки, у тому числі артилерійські боєприпаси, більше гаубиць.

В українській столиці Байден та Зеленський провели перемовини, а після - вийшли на спільну пресконференцію .

"Щойно ми провели переговори з паном президентом Сполучених Штатів Америки в форматі тет-а-тет, а потім у розширеному форматі. Це була розмова, яка дійсно наближає нашу спільну перемогу в цій війні. Ми можемо і маємо зробити так, щоб саме цей рік, 2023-тій, став роком перемоги", - зазначив Зеленський у ході пресконференції.

Також глава держави сформулював бачення України щодо того, як має завершитися війна.

"Я хочу підкреслити: ця неспровокована і злочинна російська війна проти України, всієї Європи та демократичного світу, має завершитися очищенням усієї української землі від окупації Росії та твердими гарантіями довготривалої безпеки", - наголосив український президент.

Водночас Байден заявив, що о здійснив неочікувану поїздку в Україну, тому що "критично важливо", щоб ні у кого "не було жодних сумнівів" щодо підтримки Сполученими Штатами Києва та Зеленського.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Зеленський та Байден задоволені розмовою у Києві, а "атмосфера була максимально довірча та душевна".

Як розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак, історичний візит Байдена "вирішить чимало питань і пришвидшить ті, які підвисли".

Історичний візит Президента США Джо Байдена в Київ та зустріч із українським президентом Володимиром Зеленським. Україна сьогодні - це серце демократії, яке веде боротьбу за свободу. Хочу подякувати раднику Джо Байдена з нацбезпеки Джейку Саллівану, з яким ми працювали, зокрема і над питанням візиту. Дуже радий конструктивній співпраці з Джейком, яка завжди дає потужний результат. Повірте, візит Джо Байдена - стратегічний. Вирішуються чимало питань і будуть пришвидшені ті, які підвисли. Наша спільна мета - перемога України над росією і тріумф українських воїнів та західної зброї", – наголосив Єрмак.

Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється) Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється) Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється)

Також у мережі з'явилося відео з Байденом на Михайлівській площі у серці столиці. Свій історичний візит американський президент розпочав від Стіни пам'яті біля Михайлівського собору. Там Байден вшанував пам'ять воїнів, що віддали життя за Україну. Не завадила цьому навіть оголошена у столиці повітряна тривога через загрозу ракетних ударів РФ.

Як повідомляють ЗМІ, у Києві На "Алеї сміливості" встановили дошку з ім'ям Джо Байдена. Напис на ній говорить: "24.02.2022 - перший дзвінок. 20.02.2023 - візит".

За даними The New York Times, до Києва Байден їхав потягом.

Тим часом у Росії приїзд Байдена до Києва спричинив справжню істерику. Один із пропагандистів РФ назвав цей візит "демонстративним приниженням Росії".

Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється)

А пересічні росіяни влаштували справжній шабаш з вимогами завдати ракетних ударів по українській столиці.

Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється)

Раніше один з журналістів західних ЗМІ заявив, що президент США Джо Байден міг прибути до Києва. Це, припускає він, стане сильним знаком для російського президента Володимира Путіна, який досі не відмовився від намірів захопити українську столицю.

Про імовірне прибуття Байдена повідомив кореспондент Bild. Згодом він уточнив, що беззаперечних доказів такого візиту у нього немає.

Байден у Києві. Місто, яке мало бути під контролем Росії 360 днів. Який сильний знак для диктатора Путіна, - пише журналіст Bild Юліан Репке.

Про виняткову важливість візиту Байдена до Києва саме напередодні річниці початку повномасштабної російської агресії писав і радник голови ОПУ Михайло Подоляк.

"Президент Джо Байден у Києві. Напередодні річниці війни… Щоб прямо заявити: "Росія обов'язково програє. Путін та його оточення підуть під трибунал. Україна отримає всю необхідну зброю. Жодних компромісів". Абсолютно чіткі сигнали. Абсолютно конкретний сценарій руйнування Кремля", - переконаний він.

Байден прибув в Київ і вшанував пам'ять загиблих героїв України: анонсовано пакет допомоги на 500 млн доларів (оновлюється)

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: