Завантаження ...
banner

Війська РФ вдарили по Запоріжжю, зруйновано багатоповерхівку: є загиблі

Війська РФ вдарили по Запоріжжю, зруйновано багатоповерхівку: є загиблі  фото

У ніч, 2 березня, російські війська вкотре атакували Запоріжжя. У місті пролунали досить потужні вибухи. Внаслідок обстрілу загинули четверо людей, ще вісім отримали поранення. П’ятеро людей вважаються зниклими безвісти, серед них є дитина.

Внаслідок прильоту в одному з районів обласного центру руйнувань зазнав багатоповерховий житловий будинок. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Куртєв повідомив про двох загиблих внаслідок удару. Під завалами пʼятиповерхівки, яка була практично повністю зруйнована, залишалися люди. Пізніше у пресслужбі Національної поліції України у Facebook уточнили, що кількість загиблих зросла до чотирьох.

Війська РФ вдарили по Запоріжжю, зруйновано багатоповерхівку: чотири людини загинули. Фото і відео

"Всі відповідні служби працюють. Вже розгорнуті пункти допомоги ДСНС, Національної поліції, міської ради та соціального захисту, комунальними автобусами відбувається евакуація постраждалих людей", – зазначив Куртєв.

Тим часом пресслужба ДСНС України повідомила, що станом на 06:30 на місці ракетного удару по житловому будинку в м. Запоріжжя підрозділами ДСНС врятовано 11 осіб (з них одна вагітна жінка) та 20 мешканців евакуйовано з сусіднього під'їзду. Вилучено з-під завалів тіла двох людей. Психологи ДСНС надали допомогу 20 людям. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

У Нацполіції уточнили, що, за попередніми даними, атаку було здійснено із ЗРК С-300. Відбулося руйнування понад 10 квартир з 2-го до 5-го поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки.

"У результаті рятувально-пошукових робіт з-під завалів деблоковано шестеро поранених людей та тіла трьох загиблих", – йдеться у повідомленні правоохоронців.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що п’ятеро людей вважаються зниклими безвісти, серед них дитина.

"За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Війська РФ вдарили по Запоріжжю, зруйновано багатоповерхівку: чотири людини загинули. Фото і відео

У Запорізькій ОВА повідомили, що ворожа ракета зруйнувала три поверхи будинку. За даними ДСНС України, йдеться про руйнування із п’ятого по перший поверхи п’ятиповерхового житлового будинку в межах одного під’їзду.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на черговий терористичний акт, вчинений російською армією проти мирних українців. Глава держави наголосив, що держава-терорист РФ хоче перетворити кожен день українців на день терору.

Станом на 06:30 четверга, 2 березня, було врятовано 11 осіб, яких для огляду госпіталізовано, ще 20 осіб евакуйовано.

Куртєв повідомив, що троє постраждалих людей перебувають у важкому стані і четверо – у середньому, серед них є вагітна жінка.

Всього до пошуково-рятувальних робіт від ДСНС було залучено 90 осіб, зокрема трьох психологів, та 24 одиниці техніки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: