Завантаження ...
banner
banner

Людина померла після зараження амебою: подробиці

Людина померла після зараження амебою: подробиці фото

Людина на південному заході Флориди померла після зараження надзвичайно рідкісною амебою, яка поїдає мозок. Про це повідомили представники охорони здоров’я. Департамент охорони здоров’я Флориди в окрузі Шарлотт підтвердив смерть. Раніше агентство публікувало попередження минулого місяця, попереджаючи жителів про інфекцію Naegleria fowleri.

«Я можу підтвердити, що інфекція, на жаль, призвела до смерті, і будь-яка додаткова інформація про цей випадок є конфіденційною, щоб захистити конфіденційність пацієнтів», — сказав представник Департаменту охорони здоров’я Флориди Джей Вільямс в електронному листі.

Минулого місяця представники охорони здоров’я заявили, що інфекція могла бути спричинена практикою промивання пазух водою з-під крана, але розслідування триває. Розчини для носових пазух слід готувати лише з використанням дистильованої або стерильної води. Водопровідну воду перед промиванням пазух слід кип’ятити не менше однієї хвилини та охолоджувати.

«Інфекція Naegleria fowleri зустрічається рідко і може статися лише тоді, коли вода, забруднена амебами, потрапляє в організм через ніс», — сказав Вільямс. «Ви не можете заразитися, випивши воду з-під крана».

Naegleria fowleri — це одноклітинний організм, який живе в ґрунті та теплій прісній воді, наприклад в озерах, річках і гарячих джерелах, згідно з Центрами контролю та профілактики захворювань США . Це може викликати інфекцію мозку, коли вода, що містить амебу, потрапляє в ніс. Щороку в Сполучених Штатах інфікуються лише близько трьох людей, але ці інфекції зазвичай смертельні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: