Завантаження ...
banner
banner

РФ намагається приховувати втрати, щоб уникнути бунту серед військових

РФ намагається приховувати втрати, щоб уникнути бунту серед військових фото

Окупаційні війська РФ приховують втрати, які зазнала російська армія, щоб уникнути невдоволення серед власних військовослужбовців. Про це повідомила на своєму Telegram-каналі заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Медичні заклади на тимчасово окупованій території України переповнені важкопораненими, їх евакуація для лікування на території Росії майже не здійснюється", — йдеться у повідомленні.

За словами посадовиці, з метою приховування відомостей про кількість померлих від ран, їхній облік ведеться виключно російськими військовими медиками.

 

"Разом з тим інформація про реальні втрати росіян швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад противника. Зокрема, приданий на посилення 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування", — розповіла заступниця міністра.

 

Така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника, додала Маляр.

"У зв’язку з цим командування російських окупаційних військ активізувало проведення заходів примусового та карального характеру, намагаючись покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій", — стверджує посадовиця.

Раніше у Генштабі Збройних сил повідомили, що російське військове керівництво втрачає контроль над так званими козачими збройними формуваннями, які залучені у війні проти України.

"Російська окупаційна армія втрачає контроль на полі бою над так званими "козачими батальйонами". Зокрема, в районі Вугледара виконує завдання ворожий козачий батальйон “Степ/Тигр”, командування якого вкрай незадоволене керівництвом Збройних сил Російської Федерації та нехтує взаємодією з підрозділами російської окупаційної армії", — розповіли в Генштабі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: