Завантаження ...
banner
banner

Генсек ООН прибув з візитом до України: яка ціль візиту?

Генсек ООН прибув з візитом до України: яка ціль візиту?  фото

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш 8 березня прибув з візитом до Києва. У столиці України в нього заплановані переговори із президентом України Володимиром Зеленським. Темою розмови має стати "зернова угода", термін якої спливає 19 березня, і ООН виступає за її продовження. За даними Tagesschau, Гутерреш прибув до Києва вночі.

Це вже третій його візит до України за останній рік.

Напередодні речник ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що Гутерреш прибув до Польщі й перебуває на шляху до України. Він додав, що генсек ООН та президент Зеленський обговорять зернову угоду "у всіх її аспектах та інших відповідних питаннях".

У нинішній поїздці Гутерріша супроводжують його заступник з гуманітарних питань та координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс та генсек Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) Ребекка Гріспан, яка, за даними Reuters, працює над сприянням експорту продовольства та добрив із РФ.

Крім того, з посиланням на джерело в українському уряді повідомлялося, що Київ розпочав двосторонні онлайн-переговори щодо продовження "зернової угоди" з міжнародними партнерами, але не з Москвою.

"Ситуація з переговорами досить складна. Зараз багато залежить не від нас, а від партнерів", – сказало джерело.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 5 березня в Туреччині заявили, що докладають усіх зусиль для продовження "зернової угоди", дозволяє експорт продовольства з України через зелені коридори в Чорному морі. Відповідні переговори Анкара веде, зокрема, з ООН та Росією.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: