Завантаження ...
banner
banner

44 танки для України від Пакистану. Чи стане рф на заваді?

44 танки для України від Пакистану. Чи стане рф на заваді? фото

Пакистан має намір передати Україні 44 танки Т-80 в обмін на допомогу Заходу. Варто зазначити, що пакистанська влада вже продає українській армії боєприпаси. Це викликало неабияку істерику в кремлі: там хочуть завадити передачі танків та зупинити постачання снарядів. Москва вже звернулася до Китаю із проханням вплинути на владу Пакистану. Про це пише індійське видання Firstpost.

І постачання боєприпасів, і можливу передачу 44 танків Т-80УД у виданні пояснюють бажанням Пакистану впоратися з економічною кризою, що посилюється. В Ісламабаді сподіваються на фінансову допомогу Заходу.

"Намагаючись утриматися на плаву в умовах розгортання економічної кризи, Пакистан вдався до продажу зброї та боєприпасів Україні, яка бореться з російським вторгненням. У соціальних мережах стало вірусним відео, на якому, як стверджується, танковий екіпаж української армії використовує 122-мм артилерійські снаряди, поставлені Пакистаном, під час бою з російськими військами", – пише видання.

При цьому пакистанська влада заперечує постачання боєприпасів Україні, на офіційному рівні заявляючи, що держава дотримується політики "невтручання" у зовнішні конфлікти.

Також Пакистан висловив готовність передати Україні 44 танки Т-80УД, придбані наприкінці 1990-х років.

Для постачання зброї в Україну Пакистан використовує створений Великобританією повітряний міст та порти у Польщі та Німеччині.

У Кремлі розлютовані допомогою Пакистану України. Як пише видання, російський уряд і сам президент рф володимир путін вже звернулися до Китаю із проханням "переконати Пакистан не приєднуватися до Заходу у підтримці України".

Також кремль спробував підкупити сам Пакистан, запропонувавши поставити в державу 50 тисяч тонн пшениці для ослаблення гострої нестачі продовольства.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року у NASA заявили, що за рік повномасштабного вторгнення Росія вкрала на окупованих територіях України пшениці на $1 мільярд. Йдеться близько про 6 мільйонів тонн зерна.

Російські кораблі експортували частину зібраного зерна до інших країн, включаючи Лівію та Іран, але важко оцінити загальні обсяги. Річ у тім, що відправники вантажу приховують походження вантажів. росія заперечує крадіжку зерна, але офіційні особи публічно заявляють про відновлення постачання зерна з окупованих портів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: