Завантаження ...
banner
banner

Кличко заявив, що влада розглядала евакуацію населення Києва через ракетні удари РФ

Кличко заявив, що влада розглядала евакуацію населення Києва через ракетні удари РФ фото

Через масові ракетні обстріли російських окупантів по енергетичній структурі столиці, міська влада Києва розглядала необхідність евакуації населення столиці. Питання порушувалось у середині зими 2022/2023. Про це заявив очільник КМДА Віталій Кличко, передає видання RND. Не було світла, води, опалення: енергетики та комунальники цілодобово відновлювали пошкоджені об’єкти.

Як розповів мер Києва, у січні міська влада була близька до того, щоб "закликати населення до евакуації".

"Найважчий блекаут тривав 14 годин. Не було світла, води, опалення. На щастя, погода була м'якою", – нагадав Кличко.

Міський голова наголосив, що критична інфраструктура Києва встояла завдяки цілодобовій роботі та зусиллям енергетиків і комунальників.

Кличко додав, що німецький ЗРК IRIS-T SLM, який ефективно збиває російські ракети, допоміг врятувати об'єкти інфраструктури "і тисячі життів". Він закликав владу ФРН не зволікати з наданням Україні озброєнь та боєприпасів.

Додамо, IRIS-T – це зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО середнього радіуса дії розробки німецької компанії Diehl Defence. Призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет. Розроблення завершено в 2014 році.

Нагадаємо, у ніч з 5 на 6 березня країна-терорист РФ здійснила чергову атаку на Київ із використанням дронів-камікадзе. Підрозділи протиповітряної оборони знищили всі повітряні цілі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: