Завантаження ...
banner
banner

Японія: президент готелю, у якому міняли воду раз на пів року, скоїв самогубство

Японія: президент готелю, у якому міняли воду раз на пів року, скоїв самогубство фото

Експрезидент японського готелю Daimaru Besso Макото Ямада скоїв самогубство після скандалу через антисанітарію у традиційній лазні (онсені). Працівники готелю міняли воду двічі на рік, а не щотижня, як цього вимагають санітарні норми, тому кількість небезпечних бактерій Legionella в 3700 разів перевищувала норму.

На початку березня президент готелю подав у відставку, а 12 березня його знайшли мертвим, повідомляє The Japan Times. 

 

Перехожий побачив тіло 70-річного чоловіка на гірській дорозі в Чікушіно близько 7 ранку і викликав поліцію. 

Поліція вважає, що Макото Ямада наклав на себе руки, оскільки у його машині, припаркованій на сусідній вулиці, знайшли прощальну записку.

У записці чоловік вибачився і написав, що "несе відповідальність за все, що сталося".

158-річний готель у префектурі Фукуока міняв воду в онсені (традиційній лазні з водою із природного джерела) лише двічі на рік. У воді виявили небезпечні бактерії, які викликають важку форму пневмонії. 

На початку місяця Макото Ямада подав у відставку і публічно вибачився на пресконференції.

"Я сказав своїм співробітникам, що можна не міняти воду в лазні, оскільки нею користується менше людей", – визнав чоловік.

Ямада також зізнався, що просив співробітників фальсифікувати записи про хлорування води, які подавалися в управління охорони здоров'я, хоч і знав, що це протизаконно.

10 березня поліція провела обшук у Daimaru Besso. Слідчі допитували експрезидента готелю близько 6 годин і попросили його з'явитися у відділок наступного дня. 

За словами поліції, Макото Ямада відповідав "відсторонено".

"Дуже шкода, що він помер, моє серце розбите. Але я вважаю, що не було жодних проблем у тому, як поліція працювала з цією справою. Ми продовжимо розслідування", – сказав представник префектурної поліції Ейдзі Кодама.

Важливо: Якщо хтось, кого ви знаєте, або ви самі думаєте про самогубство – допомога поруч. Телефонуйте на гарячу лінію Lifeline Ukraine за номером 7333, або на Всеукраїнський телефон довіри за номером 0 800 501 701.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: