Завантаження ...
banner
banner

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: подробиці

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: подробиці фото

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. Як повідомляється на сайті німецького уряду, до нового пакету допомоги, доставленої в Україну, зокрема, увійшли 155-мм снаряди, боєприпаси для РСЗВ, пістолети, генератори, намети. Також Німеччина готується надати нашій державі ще 5330 снарядів калібру 155 мм і ракети до ЗРК Iris-T SLM.

За даними уряду ФРН, Німеччина в останньому пакеті передала:

  • 5000 артилерійських снарядів калібру 155 мм (з урахуванням переданого раніше всього Україна отримала 23 500 снарядів)
  • 155-міліметрові високоточні боєприпаси (кількість не вказано)
  • боєприпаси для реактивних систем залпового вогню MARS II (кількість не вказана)
  • 500 пістолетів SFP9
  • два автонавантажувачі (раніше вже було передано шість)
  • два ангарних тенти
  • чотири мобільні антенно-щоглові системи (раніше було передано 30)
  • 25 генераторів (раніше передали 270).

Планується також передати ще 5330 снарядів калібру 155 мм і ракети для системи ППО Iris-T, йдеться на сайті німецького уряду.

 

“З міркувань безпеки Федеральний уряд утримується від надання детальної інформації про способи та дати транспортування до завершення передачі”, — зазначається на урядовому сайті.

 

Загалом у період з 1 січня 2022 року по 13 березня 2023 року Німеччина передала Україні військової допомоги майже на 2, 7 млрд євро.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив у Бундестазі, що тема налагодження безперебійного постачання та у великих кількостях Україні боєприпасів буде однією з тем саміту ЄС наступного тижня.

Раніше Німеччина уклала контракти з оборонним концерном Rheinmetall на відновлення виробництва снарядів до самохідних зенітних установок Gepard для подальшого доправлення в Україну.

Скільки зброї потрібно Україні для протидії РФ

У грудні 2022 головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Росія має намір розпочати новий наступ в Україні, у тому числі на Київ, у перші місяці 2023 року. За даними української розвідки, для цього до армії РФ ще планували мобілізувати 500 тисяч військовослужбовців, створивши двохмільйонну армію.

Бронетехніка відіграватиме ключову роль у боях за відновлення контролю над великими містами у східних областях, що межують з Росією. Залужний заявив, що для цього Україна потребує близько 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць: “Тоді, думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого”, — зазначив Залужний.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: