Завантаження ...
banner

Ніхто не може бути вищим за закон: Шольц прокоментував ордер на арешт путіна

Ніхто не може бути вищим за закон: Шольц прокоментував ордер на арешт путіна фото

Федеральний канцлер Олаф Шольц позитивно сприйняв рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт президента рф володимира путіна.

Про це Шольц заявив під час візиту до Японії під час спільної прес-конференції з главою японського уряду Фуміо Кісіда до Токіо. Про це пише The Guardian.

У ході прес-конференції Шольц привітав рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, про що було оголошено 17 березня.

На думку федерального канцлера Німеччини це рішення є найкращим підтвердженням того, що немає нікого, хто був би вищим за закон.

 

"Міжнародний кримінальний суд є відповідною установою для розслідування воєнних злочинів… Справа в тому, що ніхто не може бути вищим за закон, і це стає ясно просто зараз", — зазначив глава німецького уряду.

 

Нагадаємо, напередодні, 17 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової. Обидва підозрюються в організації та скоєнні тяжкого міжнародного злочину: викраденні та депортації на територію РФ українців, зокрема неповнолітніх.

За більш ніж рік повномасштабної агресії за повного сприяння російської влади та за організованими нею схемами з України було депортовано щонайменше 16 тисяч дітей. Їх піддають потужному зомбуванню та передають на протизаконне "усиновлення" до десятків регіонів РФ. При цьому дітям, у частини яких в Україні залишилися родичі і навіть батьки, змінюють імена, щоб їх неможливо було розшукати.

За весь час повномасштабної війни Україні вдалося домогтися повернення додому лише трохи більше ніж 300 викрадених Росією дітей.

Ордер МКС означає, що Путіна, як офіційно підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, можуть затримати на території будь-якої з понад 100 держав світу, які ратифікували Римський статут.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: