Завантаження ...
banner

Запоріжжя стоятиме!

Запоріжжя стоятиме! фото

"Російська армія не має спроможностей для встановлення контролю над містом Запоріжжя, відтак столицею окупованої рф частини регіону найближчим часом лишатиметься Мелітополь",— Міністерство оборони Великобританії.

Сторінка Міністерства оборони Великої Британії

Як зауважують в держустанові, 3 березня 2023 року окупаційна влада підконтрольної Росії частини Запорізької області видала указ, який оголошує окупований Мелітополь столицею області. При цьому призначений Росією голова області Євген Балицький заявив, що це — тимчасовий захід, доки місто Запоріжжя не перейде під контроль Росії.

"Запорізька — одна з чотирьох областей, які, за твердженням президента Путіна, були приєднані до Російської Федерації 30 вересня 2022 року. Росія ніколи не окупувала місто Запоріжжя, великий промисловий центр із населенням 700 000 осіб, що знаходиться приблизно за 35 км від нинішньої лінії фронту", — йдеться у повідомленні.

З огляду на поточну ситуацію в міністерстві вважають, що у Росії відсутні спроможності для окупації обласного центру.

"Тиха заява про альтернативну столицю, найімовірніше, є мовчазним визнанням усередині російської системи того, що її сили навряд чи зможуть захопити раніше заплановані основні цілі в найближчому майбутньому", — зазначають в Міноборони королівства.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: