Завантаження ...
banner
banner

Реакція США на розміщення ядерної зброї на території Білорусі

Реакція США на розміщення ядерної зброї на території Білорусі фото

США досить спокійно сприйняли інформацію щодо потенційного розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Вони не бачать ознак того, що кремль планує використати ядерну зброю.

Про це пише Reuters з посиланням на неназваного високопоставленого представника адміністрації президента Джо Байдена. Таким чином Білий дім дав зрозуміти, що тримає руку на пульсі ситуації.

"Ми не бачимо ні причин для коригування нашої власної стратегічної ядерної позиції, ні будь-яких ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю. Ми, як і раніше, віддані колективній обороні альянсу НАТО", – прокоментував ситуацію неназваний чиновник.

Він зауважив, що Росія і Білорусь обговорювали подібну угоду ще минулого року і Сполученим Штатам було про це відомо. Таким чином високопоставлений чиновник Білого дому дав зрозуміти, що Вашингтон тримає ситуацію під контролем. 

Нагадаємо, що у Євросоюзі також скептично ставляться до можливості застосування Росією ядерної зброї. Зокрема, високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель вважає, що після візиту очільника Китаю Сі Цзіньпіна до Москви ймовірність ядерної війни зменшилась, адже Сі чітко дав зрозуміти президенту РФ Володимиру Путіну, що ядерну зброю застосовувати не варто.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що 25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія вже 1 липня закінчить будівництво сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусі. За його словами, приводом для такого кроку стала заява Британії про постачання Україні боєприпасів із збідненим ураном.

Хоча, насправді, збіднений уран не має жодного стосунку до ядерної зброї, а самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ще в серпня 2022 року проговорився, що білоруська армія готується до застосування російської ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: