Завантаження ...
banner

Португалія передала Україні Танки Leopard

Португалія передала Україні Танки Leopard  фото

Португалія передала для ЗСУ три танки Leopard 2A6. Вони вже в Україні. Про це йдеться у повідомленні Міноборони Португалії у Тwitter. Країна обіцяє й надалі підтримувати український опір незаконному вторгненню Росії.

"3 танки Leopard 2A6, подаровані Португалією, уже знаходяться на території України. Доставлені, як визначено нашими партнерами. Португалія продовжує підтримувати український опір незаконному вторгненню Росії", — йдеться у повідомленні.

Напередодні стало відомо, що 18 танків Leopard від Німеччини вже прибули в Україну. Крім того, міністр оборони Олексій Резніков підтвердив прибуття в Україну британських танків Challenger.

Що відомо про танк Leopard 2

Leopard 2 — основний бойовий танк, створений німецьким підприємством Краус-Мафай. Він став наступником успішної розробки тієї ж фірми — основного бойового танку Leopard 1. Виробництво Leopard 2 розпочалось у 1979 році. Взятий на озброєння збройних сил Австрії, Канади, Чилі, Данії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Сінгапуру, Швейцарії, Швеції, Іспанії та Туреччини.

Що відомо про передачу танків Leopard Україні

25 січня канцлер Олаф Шольц заявив, що уряд Німеччини погодив передачу Україні танків Leopard 2 і дозволяє реекспорт іншим країнам. За його словами, Німеччина продовжить збільшувати військову підтримку України.

4 лютого з Канади в Польщу вирушив літак із першим танком Leopard 2 німецького виробництва для українських Сил оборони.

25 лютого прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що Швеція долучиться до міжнародної "танкової коаліції" та передасть Україні бойові танки Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: