Завантаження ...
banner
banner

Крим: Данілов озвучив 12 кроків щодо деокупації

Крим: Данілов озвучив 12 кроків щодо деокупації  фото

Секретар РНБО Олексій Данілов дав коментар щодо Криму. За його словами слід покарати колаборантів, звільнити ув'язнених українців і кримських татар, демонтувати Кримський міст та перейменувати Севастополь в Ахтіар. Детальніше у матеріалі.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов окреслив 12 кроків деокупації Криму. Він вказав на необхідність покарання колаборантів, звільнення ув’язнених українців і кримських татар, демонтаж Кримського мосту та перейменування Севастополя в Ахтіар.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook. Він наголосив, мовляв, просто хоче дохідливо пояснити, як країна звільнятиме півострів, де зрадники й подібні їм прихильники "русского міра" стануть "цілями номер один".

"Російський гауляйтерський непотріб у тимчасовому окупованому Криму щось занадто розійшовся в істеричному z-припадку – то збираючись захопити Київ або Одесу, то впадаючи в совковий маразм відродження "кримського смершу". Для цього московського сміття хочу дохідливо намалювати поки що широкими мазками, як Україна буде деокуповувати Крим, де вони та їм подібні будуть цілями номер один – щоб назавжди відбити будь-кому бажання навіть дивитися в бік московії або відкривати рота, перед тим гарно не подумавши, коментуючи щось пов’язане з Україною", – заявив Данілов.

За його словами, насамперед на суспільне обговорення буде винесено питання щодо проєкту та місця розташування в Криму пам’ятника "русский военный корабль идет на *уй". Він зазначив, що з метою економії державних коштів може бути використаний п'єдестал пам’ятника затопленим кораблям у Севастополі.

Другим, вказав секретар РНБО, крім кримінального переслідування за колабораціонізм і держзраду, розробляється люстраційний механізм персональної оцінки, яким, зокрема, визначається рівень відповідальності та ступінь залучення конкретних осіб, громадян України, жителів Криму до підтримки діяльності окупаційних адміністрацій. Він каже, що це передбачає й обмеження прав участі у виборах – як обирати, так і бути обраними.

"Щодо державних службовців, суддів, прокурорів, працівників правоохороних органів та інших категорій осіб, які станом на 2014 рік перебували у штаті органів влади України, МВС, СБУ, МОУ та ін., а після лютого 2014-го працювали в російських окупаційних структурах, українські суди визначать, чи підлягають вони кримінальній відповідальності", – описав Данілов третій пункт.

За його словами, якщо такі особи й не підлягатимуть відповідальності за Кримінальним кодексом, їх потрібно позбавляти державних пенсій, зокрема із забороною подальшого працевлаштування на роботу в держорганах і органах місцевого самоврядування України.

"Вовчий квиток" – назавжди. Надання Силам оборони України та слідству важливої інформації, яка стосується питань національної безпеки, може стати підставою для пом’якшення кримінального покарання", – водночас додав політик.

Четвертий крок: Росія або інше формування, яке претендуватиме на правонаступництво, забезпечує безумовну й повну видачу всіх підозрюваних у державній зраді та в інших кримінальних злочинах осіб, як громадян України, так і громадян РФ, причетних до воєнних злочинів (міжнародні злочини, що не мають строків давності – геноцид, воєнні та проти людяності), скоєних на території України загалом і в Криму зокрема.

Надалі, каже Данілов, пропагандисти – журналісти, медійники та різного роду експерти, які сприяли окупації, мілітаризації дитячого виховання та розпалюванню ворожнечі проти України українців, кримських татар та інших національностей,– стануть групою особливої уваги. Їхні злочини яких будуть розслідувані українськими, а за необхідності й міжнародними правоохоронними структурами. Такі особи у законний спосіб за вироком суду "будуть позбавлені волі, звань, пенсійного забезпечення, майна… честі та поваги".

Згідно шостого пункту, громадяни РФ, які незаконно приїхали проживати на Кримському півострові після лютого 2014 року, мають негайно залишити територію України у визначений законом термін.

"Найбільш спритні і розумні вже почали "виїзд", це похвально, а іншим, хто ще продовжує гальмувати, доведеться це робити в режимі булгаківського твору "Біг". Раджу уважно перечитати", – анонсував Данілов.

Як Україна буде деокуповувати Крим: Данілов озвучив 12 кроків

Кроки деокупації Криму від секретаря РНБО. Джерело: Facebook Олесія Данілова

Сьомий крок, за словами політика: правочини, вчинені не за українським законодавством після лютого 2014 року, зокрема щодо нерухомого майна визнаються нікчемними – закон, який діє вже 9 років. Водночас, наголосив він, право власності на майно залишається за громадянами України. Якщо воно привласнене або націоналізоване окупантами, то має повертатися власникам.

"Важливо пам’ятати (!) – будинки, квартири, земельні ділянки та інша нерухомість, придбані громадянами Росії в Криму, варті не більше ніж майбутнє Аксьонова чи надії на вихід Константінова та подібного колаборантського непотрібу за умовно-достроковим звільненням", – заявив секретар РНБО.

Згідно восьмого кроку, транспортний перехід у місті Керч Автономної Республіки Крим має демонтуватися з метою забезпечення повної свободи мореплавства в межах програми відшкодування збитків.

Надалі повинна реалізуватися комплексна програма "Детоксикація" – нейтралізація наслідків багаторічної дії російської пропаганди на суспільну свідомість частини населення півострова.

"Зокрема, використовуючи досвід застосування дієвих методів денацифікації Німеччини у 40-х роках, серед яких участь виявлених груп активної підтримки російської окупації у громадських роботах з відбудови зруйнованих українських міст, процесах ексгумації та перепоховання жертв російської агресії (для осіб, визнаних винними у таких злочинах судом). Надання максимально широкого доступу до інформації щодо злочинів путінського режиму", – описав Данілов дев’ятий пункт.

Далі, каже він, потрібно створити документальну базу фактів російських злочинів проти українських громадян, які чинили спротив окупації. А також відновити в правах українських та кримськотатарських активістів.

Негайне звільнення всіх громадян України, кримських татар, українців, які були переслідувані РФ за політично вмотивованими ознаками з 2014 року з відшкодуванням завданих моральних збитків, секретар РНБО описав як 11-й крок.

І нарешті 12-й, щодо Севастополя: враховуючи місце та роль в ідеології раш*зму, системі негативного міфотворення і переписування історії, так званий "город русской славы" ("слава" якого, зокрема, полягає в тому, щоб, не вступивши в бій, топити власний флот) перейменовується в "Об’єкт №6".

"Верховна Рада України пізніше приймає рішення про нову назву міста. Можливо, Ахтіар. Деталізована і юридично вивірена програма розробляєтеся Апаратом РНБО України із залученням широкого кола фахівців та експертів, що буде відображено в новій редакції Стратегії деокупації Криму. Крим – це Україна! У Криму живуть наші громадяни, громадяни України, які чекають на повернення додому! Ми ніколи про них не забували і не забудемо про мільйони очей, які з надією і вірою дивляться вбік Перекопського перешийка.Слава Україні!" – підсумував Данілов.

Продовження посту від секретаря РНБО. Джерело: Facebook Олесія Данілова

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Данілов висловив переконання що Крим можна звільнити лише військовим шляхом. За його словами, стратегія щодо деокупації півострова, ухвалена в березні 2021 року, втратила свій сенс після того, як РФ вторглася в Україну з кривавою війною.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: