Завантаження ...
banner
banner

Українська "Мавка" ставить рекорди: подробиці

Українська "Мавка" ставить рекорди: подробиці фото

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" вийшла в український прокат 2 березня, а 29-го її показали на французьких екранах. Яка статистика переглядів порівняно з французькими мультфільмами? Результат вас здивує.

Усього стрічку, яка у Франції називається Le Royaume de Naya ("Королівство Наї"), подивилось понад 70 тисяч глядачів, і з них майже 60 – передпремʼєрні покази.

Український мультфільм дивилися частіше, ніж голівудську стрічку "Шазам. Гнів богів", яка зібрала трохи більше, ніж 40 тисяч глядачів.

Статистичні дані з сайту allocine.fr. Українська "Мавка" обігнала за переглядами голлівудський фільм у кінотеатрах Франції.

Раніше Суспільне Культура розповідало, що "Мавка" стала найкасовішим українським фільмом часів незалежності. Лише за три тижні в українському прокаті на мультфільм продали 642 671 квиток, а касові збори склали понад 80 мільйонів гривень.

Також "Мавка" вийде у прокат по всьому світу – і в Північній Африці, і на Близькому Сході.

Що відомо про мультфільм "Мавка. Лісова пісня"

У вересні 2016 року проєкт здобув перемогу на 9-му конкурсі Держкіно і вже в грудні було підписано договір на виробництво мультфільму.

Загалом бюджет проєкту становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму складає 49,5 млн грн.

Перший трейлер мультфільму був показаний ще у липні 2017 року — в ньому присутня лише одна сцена, що показує зв'язок Мавки з природою, та гру Лукаша на сопілці, яку чує головна героїня. Другий трейлер зʼявився лише у грудні 2021 року з оновленим дизайном героїні.

"Викличе сльози і захват й закінчиться хеппі-ендом": режисер про вихід "Мавки" в національний прокат

Анімаційних героїв мультфільму озвучували українські зірки Артем ПивоваровСергій Притула, Олена Кравець, Юлія СанінаОлег "Фагот" МихайлютаОлег Скрипка, DZIDZIO, Наталія Сумська, Катерина Осадча та Ніна Матвієнко.

Христина Соловій заспівала у двох офіційних саундтреках до фільму, а прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами й пластикою Мавки.

Хто ще не встиг подивитися цей шедевр, то радимо зробити це найближчим часом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: