Завантаження ...
banner
banner

Вчора ввечері у Порошенка з Путіним відбулася важка розмова

Вчора ввечері журналісти, які очікували завершення засідання фракції БПП, стали свідками, як з адміністрації президента вийшов посол Росії Михайло Зурабов.Пізніше представники АП повідомили, що в цей час відбувалася важка розмова з Путіним


Путін вимагає визнання ДНР і ЛНР і відмови від вступу у ЄС та НАТО

Вчора ввечері президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

О 22:00 журналісти, які очікували завершення засідання фракції БПП, стали свідками, як з адміністрації президента вийшов посол Росії Михайло Зурабов.
 
Пізніше представники АП повідомили, що в цей час відбувалася важка розмова з Путіним у присутності посла. За словами джерела, вона тривала півтори години. На засідання фракції президент прийшов незадоволеним.
 
"Є проблема з Росією - вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистської республік, а також відмова від вступу в НАТО і ЄС", - розповіло джерело
 
Ще одна людина, близька до президента, повідомила, що контактів з Москвою не було більше тижня, після саміту в Австралії.
 
"Якщо раніше вони мало не кожен день говорили по телефону, плюс ми спілкувалися через посередників, то зараз всі контакти припинилися. І ми не розуміємо, що він задумав", - гповідомляє джерело
 
Нагадаємо, що у минулий  четвер на робочій групі з підготовки коаліційної угоди трапився скандал. Причиною стало те, що Блок Порошенко не хотів підписувати документ в редакції, яка передбачала вступ України в НАТО.
 
Але представники інших фракцій таки відстояли цей пункт.
 
У п'ятницю на зустрічі з громадськими активістами Майдану Порошенко був злий і дав зрозуміти, що дуже незадоволений цим рішенням.
 
"Ви думаєте, що ви зробили краще, але насправді - тільки гірше. Скоро Альянс зробить заяву, що не може нас прийняти. Я буду зараз про це говорити з Байденом, щоб цього не робили", - сказав президент активістам.
 
"Через те, що у нас військовий конфлікт на Сході, в Альянс нас ніхто не прийме. Зате Путіна це тільки роздратує", - нарікають соратники президента.
 
26 листопада голова Європейської ради Герман ван Ромпей заявив, що Україна повинна стати федерацією заради вирішення кризи на Донбасі. Раніше таку ж позицію про автономію озвучила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Фредеріка Могеріні, але потім відмовилася від своїх слів.
 
Як відомо, ще в березні, після вторгнення до Криму Путін озвучив вимогу - федералізація Україні, відмова від НАТО і ЄС.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: