Завантаження ...
banner
banner

У центрі України є сад незвичайних дерев (Фото)

У центрі України є сад незвичайних дерев (Фото) фото

В місті Кривий Ріг розташований сад незвичайних дерев, дивовижних квітів та чагарників. Це Криворізький ботанічний сад. Його площа - понад 52 га. Сад зберігає унікальну колекцію зникаючих рослин і гербарних зразків. Зараз Криворізький ботанічний сад - це об'єкт природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення, а дендрарій визнаний національним надбанням України.

Ініціатором заснування ботанічного саду на Криворіжжі став професор Євген Кондратюк. Урочисте відкриття ботанічного саду в Кривому Розі як відділення Донецького ботанічного саду відбулося в 1989 році. А вже в 1992 році на його базі було створено самостійне криворізьке установа Національної Академії Наук.

Незважаючи на свій порівняно молодий вік, Криворізький ботсад має надзвичайну колекцію рідкісних рослин, серед яких близько 200 видів лікарських і майже тисяча квітково-декоративних зразків. Тут більше 600 видів деревних і чагарникових видів рослин, серед яких можна знайти 120 різних сортів. Нарешті, тільки тут можна побачити понад 60 видів рослин, занесених до Червоної книги України, і близько 40 зразків, які знаходяться під охороною Всесвітнього та Європейського червоних списків.

Криворізький ботанічний сад Дніпропетровська область

Подорожуймо Україною!

http://surl.li/ghenc

#Дніпропетровська

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: