Завантаження ...
banner
banner

Питання — ракети далекої дії, винищувачі західного зразка, вони мають бути вирішені вже зараз, а не відтягуватись — Мельник

Питання — ракети далекої дії, винищувачі західного зразка, вони мають бути вирішені вже зараз, а не відтягуватись — Мельник фото

В етері програми "Останній відлік" на Суспільному заступник міністра закордонних справ України та експосол у Німеччині Андрій Мельник заявив, що Україна все ще не змогла отримати від західних партнерів усю зброю та техніку, яка б дозволила їй перемогти у протистоянні з Росією, зокрема, авіацію та ракети великої дальності. Детальніше у матеріалі.

"Питання про те, що повинні робити наші партнери, тому що ми всі розуміємо: чим далі ця війна триває, тим більше ми залежні саме від того, наскільки швидко ми отримаємо не лише боєприпаси, амуніцію, але й так само новітні озброєння, і це озброєння, якого нам досі так і не надали", — зазначив дипломат.

Коментуючи результати одинадцятого "Рамштайну", Мельник зауважив, що за результатами безпекової конференції Україна не отримала того, що їй потрібно.

"Я думаю, що закінчення війни значною мірою залежатиме від того, чи наші партнери перейдуть останні "червоні лінії", які залишаються, аби не провокувати Путіна на можливий ядерний удар і інші страшні історії, які теоретично є можливими, але, я думаю, шанси невисокі. Тому питання — ракети далекої дії, винищувачі західного зразка, вони мають бути вирішені вже зараз, а не відтягуватись. А це сприятиме завершенню війни, дай Боже, ще цього року", — переконаний він.

Андрій Мельник додав, що українська дипломатія має посилити тиск на партнерів України, щоб не втратити їхню підтримку. Окрім того, Україні потрібно покращувати комунікацією із суспільствами закордонних країн, додав він.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: