Завантаження ...
banner
banner

"Утиски" УПЦ МП в Україні: країна-терорист цинічно скликала Радбез ООН

"Утиски" УПЦ МП в Україні: країна-терорист цинічно скликала Радбез ООН фото

Представники держави-агресора росії, яка вже 15 місяців веде проти України повномасштабну війну, пішли на черговий цинічний крок у Раді безпеки ООН: вони скликали засідання у форматі Аррії нібито через "переслідування" в Україні УПЦ МП. Деталі у матеріалі.

Про повідомив  постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Twitter. Йдеться про неформальне засідання у форматі Аррії. Такі зустрічі у Радбезі ООН проводять для "відвертого обміну думками з використанням гнучких процедурних рамок". Засідання проводяться в одному із залів засідань, а не в залі Ради.

За словами Кислиці, Москва запросила "доповідачами" осіб, наближених до ватажка ПВК "Вагнер", російського олігарха Євгена Пригожина. Йдеться про директора неурядової організації "Фонд боротьби з несправедливістю" Міру Тераду, протоієрея УПЦ МП Андрія Павленка та єпископа УПЦ МП Гедеона (Харона).

Програма "засідання". Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Програма "засідання". Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

На переконання українського дипломата, міністр закордонних справ держави-агресора Сергій Лавров наказав постпреду РФ в ООН Василю Небензі посилити "медійну присутність пригожинських посіпак-пропагандистів".

Кислиця нагадав, що Гедеон був депортований з України у 2019 році. Раніше вважався "настоятелем" "МАФ-церкви", незаконно побудованої в історичній зоні біля Десятинної церкви в Києві. Тепер, за даними постпреда, він "молиться" за окупаційну армію Росії.

Гедеон (Харон). Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Міра Терада (до 2017 року – Оксана Вовк) була ув'язнена в США за відмивання грошей. Вона уклала угоду зі слідством, щоб уникнути звинувачень у зберіганні наркотиків.

"Нині вона особиста пропагандистка Пригожина та очільниця так званого "Фонду боротьби з несправедливістю", створеного ватажком "Вагнера". Нагороджена орденами "Луганської народної республіки", – написав Кислиця.

Міра Террада. Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Міра Террада. Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Андрій Павленко – колишній священник УПЦ МП на Донбасі, російський шпигун. Він повідомляв росіянам місця дислокації української армії та імена проукраїнських активістів на Донбасі. Був включений в обмін полоненими, його зустрічав особисто Пригожин. Нині, як пише Кислиця, Павленко вихваляє ПВК та її ватажка в інтерв'ю.

Андрій Павленко з символікою "Вагнера". Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Павленка зустрічає Пригожин. Джерело: Sergiy Kyslytstya / Twitter

Як повідомляв OBOZREVATEL, серед пособників Росії у повномасштабному вторгненні в Україну опинилися і представники духовенства. СБУ відкрила кримінальні провадження, в яких фігурують понад 60 священиків УПЦ московського патріархату, частина з яких уже втратила громадянство України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: