Завантаження ...
banner
banner

Найбільший пакет військової допомоги від Німеччини з початку війни: подробиці

Найбільший пакет військової допомоги від Німеччини з початку війни: подробиці фото

Федеральний уряд Німеччини готує новий пакет допомоги для України. Протягом найближчого часу планується поставка зброї на суму близько 2,7 млрд євро. Детальніше у матеріалі.

Про це повідомляє видання SPIEGEL. Цей пакет озброєнь є найбільшим, який Німеччина надасть для підсилення українських збройних сил з початку війни в лютому 2022 року. 

Так, Україна отримає від Німеччини 20 нових бронетранспортерів Marder і 30 танків Leopard 1. Також українські збройні сили очікують поставку 18 колісних гаубиць, які були анонсовані на кінець 2022 року. Окрім того, федеральний уряд планує поставити 4 системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, 12 пускових установок IRIS-T-SLS і багато керованих ракет для цієї системи.

Німеччина також надасть допомогу Україні у сфері розвідки ворожих позицій. У планах – поставка до 200 розвідувальних безпілотників. Крім того, передбачається передача 100 захищених бойових машин, які, в основному, будуть використовуватися для транспортування військ на фронт, а також понад 100 машин логістичної підтримки.

Федеральний уряд зосереджується на двох основних напрямках з новою поставкою зброї. По-перше, великий акцент робиться на посиленні сухопутних військ України шляхом надання бронетранспортерів та основних бойових танків. По-друге, Німеччина планує значно модернізувати протиповітряну оборону України.

За інформацією SPIEGEL, оголошення цього пакету зброї планується одночасно з урочистим врученням премії Карла Великого президенту України Володимиру Зеленському в неділю у місті Аахен. Це буде чітким символом німецької солідарності з Україною. Ймовірно, сам Зеленський зробить поїздку до Німеччини для участі у церемонії нагородження.

Нагадаємо, раніше Єрмак та Расмуссен вказали Заходу, як уникнути безкінечної війни. Так, на їх думку, Захід повинен забезпечити тривалу безпеку України. Для цього насамперед необхідно надати нашій країні чітку перспективу членства в НАТО.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: