Завантаження ...
banner
banner

Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Німеччини

Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Німеччини фото

Президент Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Німеччини одразу після того, як відвідав Італію, де зустрівся із лідерами країни та Папою Римським.

Про це повідомляє Bild.

"Президент України Володимир Зеленський приземлився в Берліні в аеропорту BER. Звідти гелікоптер доставив його до Бендлерблоку в Берліні-Тіргартен, другої офіційної резиденції міністра оборони", — йдеться у повідомленні.

Видання пише, що Зеленського під час візиту до Німеччини у Берліні прийняв федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

"Зеленський прибув до палацу Бельвю, де його зустрів німецький колега", — зазначається в дописі.

Після прийому у Штайнмаєра президент України залишив запис у гостьовій книзі, назвавши Німеччину "справжнім другом". Зеленський також подякував Німеччині за підтримку в захисті від загарбницької війни Росії.

"У найскладніший період сучасної історії України Німеччина показала себе нашим справжнім другом і надійним союзником, рішуче стоячи на боці українського народу в боротьбі за захист свободи та демократичних цінностей", – написав Зеленський англійською мовою в книзі.

Він додав: "Разом ми переможемо і повернемо мир в Європу".

Також глава України зустрівся із федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Володимир Зеленський та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. Берлін, 14 травня 2023 року. Фото: Getty Images

Як зауважує видання, це — перший візит Зеленського до Німеччини після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 15 місяців тому.

Раніше Володимир Зеленський повідомив, що прибув у ФРН. Він планує обговорити з лідерами Німеччини подальшу військову допомогу Україні, післявоєнну реконструкцію держави та інтеграцію з НАТО і ЄС.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: