Завантаження ...
banner
banner

Чи варто очікувати відключень світла у весняно-літній період: що відомо

Чи варто очікувати відключень світла у весняно-літній період: що відомо  фото

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів про балансування енергосистеми у літній період та експорт електроенергії в ефірі марафону "Єдині новини". Більше про це у матеріалі

«Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку по пріоритетності. Найбільш очевидний спосіб збалансування української енергосистеми буде імпорт електроенергії з країн ЄС. Другий – максимізувати використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах чи які не є пошкоджені російськими ракетними обстрілами.

Ми також закликаємо українських споживачів ощадливо споживати енергоресурси, особливо у вечірні години – із 7-ї по 10-ту вечора. Намагатися переносити споживання із цих годин або на ніч, або на денні години», - голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький прокоментував можливість відключення електроенергії влітку в ефірі марафону «Єдині новини».

Також в ефірі він розповів про таке:
🔹   Чи обмежується експорт електроенергії;
🔹   Місце відновлюваної енергетики у балансуванні енергосистеми.

 
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: