Завантаження ...
banner

Україну атакували 18 дронів-камікадзе: сили ППО збили всі "Шахеди"

Україну атакували 18 дронів-камікадзе: сили ППО збили всі "Шахеди" фото

Захисники українського неба вночі 20 травня відбили вже одинадцяту від початку травня масовану повітряну атаку Росії. Цього разу вони знешкодили 18 дронів-камікадзе Shahed-136/131 іранського виробництва.

Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ. Всі ворожі "Шахеди" було знищено на підльоті до столиці, де падіння уламків спричинило деякі пошкодження.

Зазначається, що опівночі суботи російські окупанти атакували Україну з північного напрямку 18-ма Shahed-136/131, які спрямували на Київщину.

"Усі – знищено силами та засобами повітряного командування "Центр" Повітряних сил", – наголосили в командуванні.

Результати роботи ППО. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Там додали, що наприкінці доби 19 травня на східному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Схід" захисники також знищили два "Шахеди".

Тоді як на південному напрямку в зоні відповідальності повітряного командування "Південь" було збито російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР".

"Протягом минулої та поточної доби тактичною авіацією Повітряних сил здійснено до 30-ти літаковильотів на вогневе ураження та винищувальне авіаційне прикриття. Тримаймо небо! Разом – до перемоги!" – підкреслили в Повітряних силах.

Як повідомляв OBOZREVATEL, попередньої ночі, 19 травня, сили ППО збили три російські "Калібри" та 16 "Шахедів". Загалом тоді ворог здійснив пуски шести крилатих ракет і 22 ударних дронів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: