Завантаження ...
banner

Шестиденний робочий тиждень в росії: згадали Другу світову і хочуть повторити

Шестиденний робочий тиждень в росії: згадали Другу світову і хочуть повторити фото

У країні-терористці росії обговорюють можливість переходу на шестиденний робочий тиждень. Автори ідеї вважають, що в рф настали складні часи, які можна порівняти з періодом Другої світової війни, а тому рядові жителі повинні працювати не покладаючи рук. Детальніше у матеріалі.

З такою пропозицією главі Мінпраці РФ виступила Асоціація підприємців щодо розвитку бізнес-патріотизму. В організації заявили, що "завдяки цьому країна досягне технологічного та промислового прориву", пишуть російські ЗМІ.

В асоціації нагадали, що в роки Другої Світової війни громадяни СРСР вже працювали по шість і навіть сім днів на тиждень. П'ятиденку з 8-годинним робочим днем було встановлено лише 1967 року.

Зараз, коли проти країни-агресорки введено жорсткі санкції та економіка йде на спад, у РФ знову можуть ввести шестиденний робочий графік для всіх громадян. Таким чином, росіяни будуть працювати більше, не отримуючи надбавку до заробітної плати, яка є зараз, поки ще діє п'ятиденна система.

Наразі всі російські заводи, що обслуговують ВПК, працюють взагалі без вихідних, у 2-3 зміни. Відповідно до російського законодавства, робота у вихідні оплачується за подвійним тарифом. Враховуючи, що практично всі військові підприємства – державні, Трудовий кодекс Росії дотримується, і працівники справді отримують подвійну оплату. Додавання одного робочого дня на тиждень дозволить наполовину знизити ці понадвитрати.

Збільшення робочого тижня, на думку авторів ініціативи, допоможе підвищити міцність російської економіки. Зокрема, досягти технологічного та промислового прориву, зміцнити економічний суверенітет та скоротити залежність від іноземних інститутів.

Зазначимо, ще кілька років тому в РФ широко обговорювалась інша ініціатива. У 2019 році тодішній прем'єр-міністр Дмитро Медведєв заявляв, що у майбутньому в країні буде введено чотириденний робочий тиждень.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, в Києві наразі найбільша кількість вакансій від роботодавців. Багато вакансій також у західних областях України. Досить активними стала Чернівецька область, Закарпаття, а також Хмельницька та Вінницька.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: