Завантаження ...
banner
banner

Туреччина збила невідомий безпілотник на кордоні з Сирією – The Independent

Турецький винищувач збив безпілотник, який порушив повітряний простір країни неподалік кордону з Сирією. Про це повідомляє The Independent з посиланням на ЗМІ Туреччини.

російський безпілотник


Турецький винищувач збив безпілотник, який порушив повітряний простір країни неподалік кордону з Сирією. Про це повідомляє The Independent з посиланням на ЗМІ Туреччини. 

"Сьогодні безпілотний апарат невідомої країни походження був зафіксований в нашому повітряному просторі неподалік кордону з Сирією. Коли він продовжив рух, попри те, що був попереджений тричі, наш патрульний винищувач вистрілив і збив апарат згідно з правилами щодо дій у таких випадках", - цитує видання сайт Генерального штабу Збройних сил Туреччини.

При цьому, в повідомленні підкреслюється, що турецькі війська діють відповідно до міжнародних правил і зобов'язань. Поки країна походження збитого безпілотника лишається невідомою, але раніше повідомлялося, що Сирія і Росія використовують такі апарати у розвідувальних місіях проти "Ісламської держави" і сирійських повстанців. Потім ці дані використовуються для координації авіаударів Росії.

Нещодавно також Туреччина розповіла про небезпечні зближення російських і турецьких літаків. Про це розповів заступник голови МЗС Туреччини Алі Кемаль Айдин. Він підкреслив, що для Туреччини "це були дуже серйозні інциденти".

За його словами, протягом тижня з 3 по 10 жовтня російські військові літаки двічі порушували повітряний простір Туреччини. У цей же період російські літаки 13 разів небезпечно зближувалися з турецькими ВПС на кордоні з Сирією. Представник МЗС також зазначив, що в жовтні турецькі літаки були 16 разів обстріляні із зенітних установок, розташованих на території Сирії. На цьому тижні Анкара двічі вручала російському послу в Туреччині ноти протесту у зв'язку з порушенням військовими літаками Росії турецького повітряного простору. Випадки порушень турецького повітряного простору стали причиною скликання ради НАТО.

Дзеркало тижня
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: