Завантаження ...
banner
banner

Баланс доказів та аргументів вказує на те, що рф навмисно пошкодила ГЕС - ISW

Баланс доказів та аргументів вказує на те, що рф навмисно пошкодила ГЕС - ISW фото

На думку ISW, баланс доказів, аргументів та риторики вказує на те, що росіяни навмисно підірвали дамбу на Каховській ГЕС. Про це йдеться у звіті американського інституту дослідження війни.

Речник Білого дому Джон Кірбі зазначив, що США досі не можуть однозначно сказати, що спричинило руйнування дамби, але оцінюють повідомлення про те, що "вибух спричинила Росія".

NBC додатково повідомила, що у США є розвіддані, які вказують на відповідальність Росії за вибух, але зараз працює над розсекреченням відповідної інформації.

"Заяви офіційних осіб США та Європи загалом узгоджуються з прогнозом ISW від жовтня 2022 року про те, що росіяни мають більший і чіткіший інтерес у затопленні нижньої течії Дніпра, попри пошкодження їхніх власних підготовлених оборонних позицій і сил, ніж українці", — йдеться у звіті.

Різноманітні європейські офіційні особи виступили із заявами, в яких вказували, що вони вірять у причетність Росії, і підкреслювали гуманітарні наслідки повені.

"Наразі ISW не може запропонувати остаточну оцінку щодо відповідальності за інцидент. Але вважає, що баланс доказів, аргументації та риторики вказує на те, що росіяни навмисно пошкодили дамбу", — йдеться у повідомленні.

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: