Завантаження ...
banner
banner

Чому у росії досі так багато ракет попри прогнози про їх закінчення: коментар від Повітряних сил

Чому у росії досі так багато ракет попри прогнози про їх закінчення: коментар від Повітряних сил фото

У Головному управлінні розвідки та в РНБО раніше неодноразово наголошували, що росія має запас ракет, якого вистачить на 2-3 масштабні обстріли. Водночас армія окупантів і досі продовжує обстрілювати українські території. Про те, завдяки чому Росії вдається реалізовувати ракетні атаки розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю "УП".

Він зазначив, що обстріли продовжуються через те, що західні санкції не виконують своєї мети й це дозволяє Росії збільшувати свій ракетний потенціал. 

"На жаль, Росія отримує комплектуючі. На жаль, вона продовжує виробництво", – зазначив Юрій Ігнат.

Так, у РФ не було достатньої кількості високоточних далекобійних ракет типу Х-101, "Іскандер-М", "Іскандер-К", "Калібр", "Кинджал". Адже коли противник атакував нашу критичну інфраструктуру, він використав практично всі свої можливості з використанням цих стратегічних засобів зброї.

Проте весною відбулась невелика перерва, під час якої противник збільшив своє виробництво. І тепер, згідно з останніми даними ГУР, він має більшу кількість "Кинджалів" та "Калібрів".

"Вочевидь, Росія знайшла можливість обходити санкції за рахунок окремих країн, які співпрацюють з нею, та отримує технологічні речі, які сама виготовляти не може: плати, чіпи, напівпровідники. Це те, без чого ракета не полетить", – розповів речник.

Юрій Ігнат також висловив сподівання, що західним країнам таки вдасться дотиснути РФ санкціями. 

"Якщо санкції комплексно будуть працювати і будуть контролюватися, тоді можна Росію буде поставити на місце", – наголосив він. 

Він також зазначив, що навіть за наявності достатньої кількості комплектуючих, Росія не може значно прискорити процес виробництва. Адже крилаті ракети, Які терористична держава використовуються проти нас, насправді є практично безпілотними літаками, які потребують значного часу на збирання.

Раніше Ігнат пояснив, у чому складність боротьби з іранськими дронами. Він зазначив, що окупанти запускають БПЛА масово і по складній траєкторії, тому українським силам протиповітряної оборони важко збивати всі ці дрони.

Нагадаємо також, що Росія знищує захоплені у Севастополі і Донузлаві судна ВМС України. Частину з викрадених 19 кораблів, катерів і суден ВМС України помітили на утилізаційному підприємстві в Інкермані.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: