Завантаження ...
banner
banner

У росії заявили, що можуть забрати свою ядерну зброю з Білорусі: які умови

У росії заявили, що можуть забрати свою ядерну зброю з Білорусі: які умови фото

Держава-терорист росія знову почала шантажувати цивілізований світ ядерною зброєю. Ба більше, у рф поставили ультиматум США щодо ядерного озброєння на території європейських країн. Детальніше у матеріалі.

У рф заявили, що можуть забрати свою ядерну зброю з Білорусі, якщо Сполучені Штати виведуть свій ядерний потенціал із Європи та ліквідують інфраструктуру. Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

У міністерстві закордонних справ рф пригрозили, що домовленості про розміщення Росією тактичної ядерної зброї в Білорусії не містять часових обмежень. Водночас видали, що ймовірною умовою її повернення може стати відмова США та НАТО "від курсу на підрив безпеки та суверенітету росії та Білорусі".

За словами директора департаменту країн СНД МЗС РФ Олексія Поліщука, такому кроку має передувати повне виведення всієї американської ядерної зброї на територію США. Також країна-терорист росія поставила Вашингтону умови, мовляв, американські війська мають ліквідувати відповідну інфраструктуру в Європі.

Російський чиновник назвав тригером рішення про ядерну зброю підтримку західними країнами України та небажання приймати умови Москви щодо так званих "гарантій безпеки".

Раніше у Головному управлінні розвідки прокоментували заяви РФ про ядерну зброю в Білорусі та назвали це шантажем. За словами представника ГУР Андрія Юсова, диктатор Білорусі Олександр Лукашенко не здатний вплинути на розміщення, використання чи долю російської ядерної зброї.

Нагадаємо, заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що він отримав від країни-окупанта росії зразки ядерної зброї, не підтверджується даними західної розвідки. Але якщо це станеться, керуватиме цим озброєнням голова Кремля Володимир Путін.

Як повідомляв OBOZREVATEL, ще 4 квітня цього року в Росії заявили про передачу РБ "Іскандерів", здатних завдавати тактичних ядерних ударів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: