Завантаження ...
banner
banner

Україна отримає ще зброю від Німеччини: яку саме

Україна отримає ще зброю від Німеччини: яку саме фото

Німеччина поставить Україні 15 самохідних артилерійських установок Gepard найближчими тижнями та ще 30 – до кінця 2023 року. Також для посилення протиповітряної оборони цьогоріч Києву мають надійти додаткові дві системи IRIS-T SLM, а наступного – чотири.

Про це 24 червня повідомив керівник спеціального штабу з питань України при міністерстві оборони ФРН бригадний генерал Крістіан Фройдінґ. Його слова процитувало видання Die Welt.

Зауважимо, що ЗСУ вже отримали від Німеччини 34 "Гепарди", а ще 15, за словами політика, будуть доставлені "найближчими тижнями".

"Крім того, ми хочемо поставити ще до 30 САУ Gepard до кінця року у співпраці зі США", – підкреслив він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц на САУ Gepard під час навчань ЗСУ. Джерело: Marcus Brandt /dpa/ pictures alliance

В інтерв’ю німецький генерал назвав ППО ключовим "слабким місцем" у нинішньому контрнаступі Сил оборони України.

"Ми робимо все, що можемо. Але, попри все це, чи має Україна достатньо засобів ППО? Очевидно, що ні!" – визнав Фройдінґ і додав, що на додаток до "Гепардів" німецькі системи IRIS-T SLM покликані посилити обороноздатність України.

За його словами, ефективність "Ірисів" становить "майже 100% ". Дві такі системи українська армія вже отримала від Німеччини.

"Ще дві поставлять цього року, а потім ще чотири – у 2024 році", – запевнив Фройдінґ.

Німецька САУ "Гепард" на фронті в Україні. Джерело: Скріншот з відео

У середині травня німецьке видання Der Spiegel із посиланням на джерела в уряді писало, що Берлін готує найбільшу з початку війни військову допомогу Україні – на €2,7 млрд. Зазначалося, що до неї увійдуть: чотири системи IRIS-T, 12 пускових установок до них із керованими ракетами, 30 танків Leopard 1, 20 броньованих машин піхоти Marder, 18 колісних самохідних гаубиць, до 200 розвідувальних дронів, 100 бронетранспортерів і 100 транспортних засобів логістичної підтримки.

Як повідомляв OBOZREVATEL, днями Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого ввійшли тягачі для танків та артилерійські боєприпаси калібру 155-мм. Окрім того Берлін заявляв, що планує надати Києву близько 64 ракет для систем ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: