Завантаження ...
banner
banner

Україна закликала Ізраїль припинити будь-яку співпрацю з росією: подробиці

Україна закликала Ізраїль припинити будь-яку співпрацю з росією: подробиці фото

Посольство України в Ізраїлі заявило, що нинішній уряд Ізраїлю обрав шлях тісної співпраці з країною-агресором росією. У дипломатичному відомстві наголосили, що про це свідчить низка досить суперечливих подій, що відбулися у першій половині 2023 року, які збіглися з практичною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги Україні.

У посольстві також зазначили, що на особливу увагу серед них заслуговують безрезультатний візит міністра закордонних справ Ізраїлю в Україну в лютому цього року і серія інтерв'ю прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Про це йдеться у заяві Посольства України в Ізраїлі у Twitter.

Дипломати заявили, що всі заяви прем'єр-міністра Ізраїлю завжди були спрямовані на виправдання повної бездіяльності Ізраїлю щодо надання оборонної допомоги Україні протягом повномасштабної війни. Посольство звернуло увагу, що спори були зосереджені навколо особливих відносин Ізраїлю з Росією в Сирії та нестабільного становища єврейського населення в РФ.

Проте в останньому інтерв'ю Нетаньяху було висунуто цілком вигадані та спекулятивні припущення, що передбачають перекидання західного озброєння з українського поля бою сирійському та іранському режимам.

Більше того, нещодавно уряд Ізраїлю успішно провів два раунди політичних переговорів на найвищому рівні з МЗС Росії. Крім того, досягнуто домовленості про відкриття ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої навіть безкоштовно виділено землю, що було піднесено міністерством як "велике досягнення".

Також в українському посольстві зазначили, що МЗС Ізраїлю зберігає мовчання щодо регулярних антисемітських заяв диктатора Володимира Путіна та його поплічників.

"У той час як демократичні країни вводять санкції проти Росії як країни-терориста, яка щодня вчиняє воєнні злочини, Ізраїль взагалі не вводив жодних санкцій, більше того, він наростив двосторонню торгівлю з кривавим московським режимом за останні два роки", – йдеться у заяві посольства.

У посольстві констатували, що ізраїльський уряд мало звертає уваги на думку власного народу та ігнорує благання світової єврейської діаспори, яка однозначно підтримує Україну в її боротьбі з російським державним тероризмом.

"Ми закликаємо уряд Ізраїлю змінити свою позицію та підтримати Україну оборонними засобами, підтримати свободу та демократичний світовий порядок. Ми очікуємо, що Ізраїль буде на правильній стороні історії", – заявили у посольстві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Єрусалим не надаватиме Україні військову допомогу, оскільки має "тісний військовий кордон з Росією", а передана Києву зброя нібито може потрапити до Ірану і бути використана проти самого Ізраїлю.

Раніше міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що його країна морально підтримує Україну, яка вже півтора роки дає відсіч російській окупаційній армії. Водночас глава МЗС додав, що Ізраїль має рахуватися з країною-терористом Росією, бо там мешкають сотні тисяч євреїв.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент України Володимир Зеленський закликав Ізраїль стати на бік нашої держави у війні, яку розв'язала країна-агресор Росія. Він нагадав, що ця країна теж страждає від дій агресора.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: