Завантаження ...
banner
banner

У Гаазі відкрили офіс із розслідування вторгнення росії в Україну: що це означає

У Гаазі відкрили офіс із розслідування вторгнення росії в Україну: що це означає фото

У Гаазі (Нідерланди) в понеділок, 3 липня, відкрився міжнародний офіс із розслідування вторгнення Російської Федерації в Україну. Він має зібрати докази як проміжний крок перед створенням спеціального трибуналу, який міг би притягнути представників Кремля до відповідальності за агресію.

Про це пише The Guardian. Журналісти зазначили, що ця подія – перший крок до можливого трибуналу для керівництва Москви.

Відомо, що до Міжнародного центру судового переслідування за злочин агресії (ICPA, скорочено з англ. – International Centre for the Prosecution of the Crime of Aggression against Ukraine) увійшли прокурори з Києва, ЄС, США та Міжнародного кримінального суду.

Як відомо, МКС не має повноважень розслідувати злочини агресії. Він може ухвалювати рішення щодо більш конкретних військових злочинів і злочинів проти людяності, скоєних окупантами в Україні. Тому найвище військове керівництво країни-агресора зможе судити спецтрибунал.

До групи, яка працює над створенням спецтрибуналу для притягнення РФ до відповідальності, входять 36 країн.

Як раніше писав OBOZREVATEL:

– 1 липня Парламентська асамблея ОБСЄ підтримала створення спеціального трибуналу щодо злочинів Росії проти України. Цьому передували довгі дебати.

– Крім того, міжнародна організація вперше засудила рашизм як державну ідеологію країни-агресора РФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: