Завантаження ...
banner
banner

США готові надати Україні гарантії безпеки за прикладом Ізраїлю,- Джо Байден

США готові надати Україні гарантії безпеки за прикладом Ізраїлю,- Джо Байден фото

Сполучені Штати Америки готові запропонувати Україні гарантії безпеки. Вони будуть аналогічні тим, що надаються Ізраїлю, не зобов'язуючи Україну вступати до Північноатлантичного альянсу.

ро це заявив президент США Джо Байден. США готові взяти на себе десятирічне зобов'язання гарантувати безпеку Україні.

У рамках цих гарантій безпеки Сполучені Штати передбачають надання Україні пакетів військової та фінансової допомоги, а також можливість спільного виробництва.

У період активного вторгнення Росії в Україну український уряд подав офіційну заявку на вступ до НАТО. Однак члени Альянсу, включаючи генерального секретаря Єнса Столтенберга, неодноразово наголошували на тому, що процес приєднання України до НАТО може бути завершений лише після врегулювання військового конфлікту та досягнення стабільності в регіоні.

Проте Україна продовжує прагнути отримати сигнал підтримки своєї членства в НАТО і сподівається отримати його на майбутньому саміті Альянсу, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

Як повідомляв OBOZREVATEL, американська газета Wall Street Journal написала, що на саміті Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі в липні цього року про вступ України до НАТО не йтиметься, зате буде оголошено про створення Ради НАТО – Україна, плюс США планують запропонувати Україні модель гарантій безпеки на прикладі того, який у них діє з Ізраїлем.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: