Завантаження ...
banner
banner

Польща таємно передала Україні вертольоти Мі-24: деталі від WSJ

Польща таємно передала Україні вертольоти Мі-24: деталі від WSJ фото

Польща нещодавно передала Україні близько десятка гелікоптерів Мі-24. Офіційно Варшава не повідомляла про відповідні постачання.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, знайомі із цим питанням. Водночас у статті зазначається, що повітряний флот України залишається невеликим порівняно з російським.

Крім того, в українських повітряних суднах менш досконалі системи наведення і захисту.

Водночас Україна обмежено використовує авіацію, щоб не втратити літаки, йдеться в матеріалі.

Мі-24 – радянський ударний гелікоптер, що був основним на озброєнні країн соцтабору. Концепція Мі-24 передбачала тісну взаємодію з бронетанковими та піхотними частинами. Став одним із символів війни в Афганістані. Сьогодні перебуває на озброєнні низки держав, зокрема й України.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Раніше стало відомо, що Чехія передасть Україні додаткові ударні гелікоптери. На озброєнні чеської армії перебуває близько 40 вертольотів, з яких 30 – радянського та російського виробництва серії Мі.

– Глава Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україна не отримає західних винищувачів під час контрнаступу. Потрібен час, щоб підготувати льотчиків та технічний персонал, а також налагодити логістику.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: