Завантаження ...
banner
banner

"Ізраїльська модель" гарантій безпеки для України: у Вашингтоні дали коментар

"Ізраїльська модель" гарантій безпеки для України: у Вашингтоні дали коментар фото

У США заявили, що гарантії безпеки для України за моделлю Ізраїлю включають різні види військової допомоги, щоб країна "могла як захищати себе, так і стримувати майбутню агресію". Деталі, як очікується, обговорять під час саміту НАТО у Вільнюсі (Литва) 11-12 липня.

Про це заявив помічник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, спілкуючись із пресою на брифінгові 9 липня перед поїздкою до Європи. Розшифровка брифінгу була опублікована на сайті Білого дому.

"Це означає, що Сполучені Штати будуть готові надати різні форми військової допомоги, обмін розвідувальними даними та інформацією, кіберпідтримку й інші форми матеріальної підтримки", – сказав спікер.

Він зазначив, що Штати разом із союзниками та партнерами "в рамках багатосторонніх відносин вестимуть переговори про двосторонні зобов'язання" в галузі української безпеки у довгостроковій перспективі.

Салліван не виключив, що президент України Володимир Зеленський відвідає вільнюський саміт Альянсу, де обговорить це питання з главою США Джо Байденом та іншими партнерами, зокрема лідерами G7.

Предметом обговорення будуть деталі, такі як умови, особливості та тривалість цієї підтримки.

"І, звичайно ж, врешті-решт це потребуватиме дуже тісної співпраці з Конгресом, тому що для ефективного надання цієї підтримки потрібні ресурси. Ці ресурси мали б надходити від Конгресу", – зазначив представник Білого дому.

Як писав OBOZREVATEL:

– Раніше Джо Байден заявив, що Україна поки що не готова вступити в НАТО, а для розгляду цього питання потрібно, щоб війна, розв'язана Росією, закінчилася. Водночас він запевнив, що Штати продовжуватимуть допомагати Україні, як вони роблять це для Ізраїлю, поки процес приєднання до Північноатлантичного альянсу триває.

– 9 липня заявлялося, що Володимир Зеленський ще не вирішив, чи поїде на саміт НАТО у Вільнюсі. Якщо на ньому не буде отримано запрошення приєднатися до Альянсу, наша країна буде змушена "переглянути стратегію".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: