Завантаження ...
banner
banner

Велика колона ПВК "Вагнер" прибула з росії у Білорусь: підтвердження від ДПСУ

Велика колона ПВК "Вагнер" прибула з росії у Білорусь: підтвердження від ДПСУ  фото

Велика колона ПВК "Вагнер" уночі 15 липня заїхала на територію Білорусі. Близько 60 легкових та вантажних автомобілів з номерами "ДНР/ЛНР" прямували в бік Бобруйска та Осиповичів у супроводі білоруської державтоінспекції.

За даними моніторингового каналу Беларускі Гаюн, кінцевим пунктом призначення колони "вагнерівців" є наметове містечко в селі Цель Осиповицького району. Інформацію про прибуття найманців підтвердили також у Державній прикордонній службі України.

"Сьогодні вранці, 15 липня, помічено велику колону легкових і вантажних автомобілів на номерах так званих "ДНР/ЛНР". Сукупність факторів вказує, що це колона ПВК "Вагнер", яка вночі заїхала до Білорусі з РФ у районі Кричева", – зазначено у повідомленні каналу "Беларускі Гаюн".

За даними каналу "Беларускі Гаюн", колона пройшла через Рогачов у напрямку Бобруйска, а звідти взяла курс на Осиповичі.

"Маршрут вказує на те, що колона ПВК "Вагнер" рухається до наметового табору в селі Цель. За нашими даними, у колоні помічено щонайменше 60 автомобілів, серед яких пікапи, великі фури, "буханки" та мінімум 3 автобуси для перевезення людей. Колону супроводжувало ДАІ РБ", – повідомили в моніторинговій групі.

Велика колона ПВК "Вагнер" пройшла Бобруйськ і Осиповичі у напрямку села Ціль. Джерело: Скриншот

Інформацію про переміщення найманців ПВК "Вагнер" у Білорусь підтвердили й у Держприкордонслужбі України. Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що на білоруській території зафіксовано появу "окремих груп" найманців.

"Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їхнього розміщення не можна було виключати, що рано чи пізно в Білорусі вони все ж з’являться. Станом на зараз наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії", – зазначив він.

За словами Демченка, українські прикордонники пильно відстежуватимуть переміщення та діяльність "вагнерівців".

"Ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть", – наголосив Демченко.

Нагадаємо, 11 липня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що в Альянсі "не бачать жодних рухів", які свідчать про те, що "вагнерівці" почали переміщення на територію Білорусі.

Раніше про те, що проти власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та найманців, які взяли участь в організованому ним збройному бунті в РФ, закриють кримінальну справу і вони поїдуть до Білорусі, заявляв прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: