Завантаження ...
banner
banner

Країна-терорист росія погрожує атакувати будь-які кораблі, що прямуватимуть "зерновим коридором" у порти України: подробиці

Країна-терорист росія погрожує атакувати будь-які кораблі, що прямуватимуть "зерновим коридором" у порти України: подробиці фото

Із 20 липня Росія оголосила всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, такими, що перевозять військові вантажі. Тож держава-терорист вважатиме їх "законною військовою ціллю". Детальніше у матеріалі.

Позицію міноборони РФ опублікували російські ЗМІ. Низку морських районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря оголошено тимчасово небезпечними для судноплавства.

"Країни прапора таких суден вважатимуть залученими до українського конфлікту на стороні київського режиму", – зазначено в повідомленні.

Москва також наголосила, що всі мореплавці поінформовані про можливі наслідки порушення розпоряджень у відповідному порядку.

Нагадаємо, що з 18 липня Росія в односторонньому порядку розірвала зернову угоду. Відтепер координаційний центр у Туреччині буде розформований, проте Анкара пообіцяла "не зупиняти зусиль", а Україна розраховує на роботу "зернового коридору" без Росії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Україна очікує від ООН практичних дій щодо забезпечення "зернового коридору". Якщо організація не розпочне чіткої та жорсткої роботи для продовження експорту українського зерна, а знову генеруватиме лише заяви, про жодну безпеку суден із продовольством не буде й мови.

Також президент Зеленський зазначив, що 19 липня російські терористи свідомо цілилися в інфраструктуру зернової угоди під час масованої атаки на Україну. Кожна російська ракета – це удар не лише по Україні, а й по всьому світі, хто прагне нормального та безпечного життя.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: