Завантаження ...
banner

Уряд ПАР офіційно звернувся по ордер на арешт Путіна в разі його візиту до країни: що це означає

Уряд ПАР офіційно звернувся по ордер на арешт Путіна в разі його візиту до країни: що це означає фото

Уряд ПАР офіційно звернувся до суду по ордер на арешт президента рф володимира путіна у випадку, якщо той зважиться відвідати країну. Російський диктатор раніше планував відвідати саміт БРІКС у Йоганнесбурзі.

Про ініціативу уряду ПАР повідомили в головній опозиційній партії "Демократичний альянс". "17 липня національний директор державної прокуратури ПАР отримав офіційний запит від уряду ПАР про видачу ордера на арешт президента росії володимира путіна за воєнні злочини у відповідь на тиск із боку окружного прокурора", – йдеться в повідомленні.

Уряд ПАР звернувся до суду по ордер на арешт путіна. Джерело: Скриншот

У партії заявили, що це була поступка її вимозі: раніше "Демократичний альянс" звернувся до суду з клопотанням зобов'язати уряд виконати ордер на арешт Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом (МКС) у Гаазі.

ПАР формально зобов'язана дотримуватися вимог МКС, а Путіна було запрошено на саміт країн БРІКС (Бразилія, РФ, Індія, Китай, ПАР), який відбудеться в серпні в Йоганнесбурзі, проте влада країни не демонструвала готовності заарештовувати президента країни-агресорки.

Як писав OBOZREVATEL:

– 18 липня Bloomberg повідомив, що президент ПАР Сиріл Рамафоса придумав нову причину не заарештовувати Путіна – нібито РФ пригрозила йому війною.

– Міністр юстиції ПАР Рональд Ламола заявляв, що країна розглядала можливість внести зміни до закону, щоб надати Путіну "імунітет" для візиту до ПАР.

– 19 липня Рамафоса заявив, що Путін не приїде на саміт БРІКС 22-24 серпня, замість нього представлятиме країну-агресору голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: