Завантаження ...
banner
banner

Зеленський обговорив із Сунаком посилення української ППО і ситуацію на фронті

Зеленський обговорив із Сунаком посилення української ППО і ситуацію на фронті фото

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує термінового посилення протиповітряної оборони. Він зазначив, що додатковий захист допоможе зберегти життя людей і сприятиме продовженню Чорноморської зернової ініціативи.

Особливу увагу потрібно приділити захисту Одеси. Про це Зеленський заявив під час розмови із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Президент розповів главі британського уряду про щоденні спроби держави-терориста Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Зеленський наголосив, що особливу увагу необхідно приділити захисту цього міста від російського ракетного терору.

Також президент обговорив із прем'єр-міністром Великої Британії подальшу оборонну співпрацю, перебіг українських наступальних операцій, а також актуальні оборонні потреби України.

Крім того, у розмові з Ріші Сунаком Зеленський наголосив на ухваленні "Великою сімкою" Спільної декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО та подальшому приєднанні до неї інших країн. Під час розмови лідери країн також скоординували майбутні кроки щодо наповнення цієї декларації конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі.

Раніше повідомлялося, що 23 липня Росія знову атакувала Одесу. За даними ОК "Південь", російські війська били по регіону крилатими ракетами Х-22 з літаків Ту22М3, а також "Калібрами", "Оніксами", "Іскандер-К" та балістичними "Іскандер-М". Із запущених загарбниками 19 ракет сили ППО вночі збили дев’ять.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: