Завантаження ...
banner
banner

Депутати ВРУ звернулися до ЮНЕСКО із закликом позбавити Росію членства в організації

Депутати ВРУ звернулися до ЮНЕСКО із закликом позбавити Росію членства в організації фото

Рада вимагає позбавити Росію членства в ЮНЕСКО: ухвалене офіційне звернення. Українські парламентарі звернулися до ЮНЕСКО, парламентів й урядів її держав-членів про необхідність позбавлення членства Росії. Вони також попросили направити місію для оцінки збитків, завданих терористичними атаками РФ пам’яткам у Львові та Одесі, а ще притягнути воєнних злочинців до відповідальності.

Заклик було озвучено від імені всього українського народу, за проголосувало 296 народних депутатів. Про це у Telegram-каналі "Залізний нардеп" повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

Згідно тексу звернення, від імені українців нардепи закликали Організацію Об’єднаних Націй із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО):

– позбавити РФ членства в ЮНЕСКО та її органах;

– невідкладно направити в Україну місію для оцінки збитків, завданих російськими атаками на об’єкти Всесвітньої спадщини у Львові та Одесі. А також визначити допомогу та можливі дії ЮНЕСКО для захисту об’єктів культурної спадщини в Україні від російської агресії.

Водночас парламенти й уряди іноземних держав, які є членами ЮНЕСКО, депутати ВРУ попросили здійснити всі можливі заходи для розслідування злочинів і, в межах національних та міжнародних юрисдикцій, притягнення до відповідальності та справедливого покарання всіх винних у скоєнні цих злочинів.

Раніше повідомлялося, що комісія ЮНЕСКО має відвідати Одесу для попередньої оцінки збитків, завданих російськими обстрілами по місту. В Організації заявили, що "глибоко стривожені й найрішучішим чином засуджують" зухвалий напад ЗС РФ. 

Нагадаємо, що внаслідок нічної атаки Росії на Одесу 23 липня у місті зазнали пошкоджень 25 пам’яток архітектури. Серед них будівлі XIX-XX сторіччя, які охороняються ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: