Завантаження ...
banner
banner

Обшуки у кол-центрі в Києві: нардеп Семінський прокоментував конфлікт із Миколою Тищенком

Обшуки у кол-центрі в Києві: нардеп Семінський прокоментував конфлікт із Миколою Тищенком фото

Офіс в Києві, який за твердженням нардепа Миколи Тищенка, є кол-центром, що ймовірно співпрацює з російською ФСБ, орендували ІТ-шники.

Про це у коментарі Суспільному сказав нардеп за 205-им округом Олег Семінський. Він разом з колишньою дружиною є власниками компанії, якій належить будівля, в якій працював кол-центр. Але передав її у сліпий траст, і не може втручатися в управління. Про це нардеп розповів Суспільному, коментуючи скандал з Миколою Тищенком.

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко розповів на своїй сторінці у Фейсбук, що тимчасова слідча комісія з питань розслідування корупції в лісовій сфері отримала звернення від громадян про те, що директор Макарівського лісгоспу М. Л. Шестак "переказує кошти на російську ботоферму для приховування своєї злочинної діяльності та дискредитації в медіа ТСК і мене особисто після нашої перевірки його лісгоспу".

За словами Тищенка, отримавши цю інформацію, він поїхав до офісу, де, за його інформацією, розміщувалась ботоферма, щоб перевірити ці дані.

31 липня на його сторінці з’явилася публікація з фото й відео офісу в Києві. Нардеп стверджує, що тут в інтересах РФ працює кол-центр, а також на одному з поверхів розміщена громадська приймальня його однопартійця Олега Семінського.

"За нашою інформацією, саме цей Колл-центр збирав та передавав інформацію про роботу військових у м. Києві в урядовому кварталі та роботи ППО, про що свідчать відповідні вилучені документи, які заповнювалися також російською мовою", — йдеться в повідомленні.

В іншому дописі йдеться, що слідчі дії виявили "більше ніж 300 робочих місць, за якими і здійснювалась ця протиправна діяльність на користь країни агресора; печатки російських компаній та банків, зокрема «Газпром», «Национальный банк Российской Федерации», «Газпром Инвест», «Московская Биржа»", — пише Тищенко.

Як вказано в дописі, Семінський "Чинив супротив роботі ТСК, Національній Поліції та наніс тілесні пошкодження помічниці народного депутата".

Суспільне звернулося за коментарем до Семінського щодо подій того дня. За словами нардепа, він приїхав до своєї громадської приймальні близько 11:30, і приблизно за годину почув шум.

"Десь 12:30-13:00 в будинку, де знаходились оці злощасні орендарі, почалося, знаєте, як стіни б’ють – вся будівля здригається. Моя приймальня знаходиться на п’ятому поверсі. Ці горе-орендарі знаходилися на другому-третьому поверсі, якщо я не помиляюся. При чому, крики людські. Ну що робить народний депутат – я йду туди вниз, подивитися, що там відбувається. Приходжу. Стоїть мій колега Тищенко. Практично невміняємий. Махає цими печатками російськими, точніше фоткою цих печаток. І він одразу починає звинувачувати, що «ти кришуєш тут кол-центр»".

Конфлікт Семінського й Тищенка в кол-центрі. 31 липня 2023 року. ФОТО: відео з Фейсбук-сторінки Миколи Тищенка

За словами Семінського, він не знав, чим саме займалися орендарі.

"Те, що я знаю – ці люди представилися ІТ-шниками, криптовалютниками. Юристом були перевірені установчі документи – ніякого російського сліду немає. Чи отримував кошти? Так, звісно, знову ж таки, без втручання, без нічого вони, ці жуліки, платили офіційно по безналу в гривні. При чому прийняли високу ціну, надринкову. Тепер зрозуміло, з чим це пов’язано".

На відео Микола Тищенко звинувачував Олега Семінського в тому, що саме він є власником усієї цієї будівлі. Це Семінський підтвердив та сказав, що це майно зазначене в його електронній декларації.

"Будівля – так, дійсно. Я і моя колишня дружина є бенефіціарами цієї будівлі. Але вона, відповідно до закону, передана в сліпий траст, і є керуючий цією будівлею. Ба більше, я навіть не маю права втручатися в фінансово-господарську діяльність цього товариства і якимось чином впливати".

Конфлікт Семінського й Тищенка в кол-центрі. 31 липня 2023 року. ФОТО: відео з Фейсбук-сторінки Миколи Тищенка

В дописі також ідеться про тілесні ушкодження помічниці народного депутата, про це ж вона сама говорить і на відео. Семінський каже, що штовхнув її випадково, але телефон не забирав.

"Не забирав – я хотів забрати телефон, тому що я три рази заборонив мене знімати. Я готовий, до речі, вибачитись – я, можливо, мені не варто було цього робити. Але там була така обстановка – ви ж бачите, вони мене клювали фактично, провокували. Тищенко з’явився у супроводі 25 охоронців на трьох автомобілях".

Розслідують справу столичні поліцейські. Слідчі Подільського управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом діяльності кол-центру у Подільському районі Києва. Згідно з повідомленням, там виявили 47 працівників та понад 200 облаштованих робочих місць.

"В офісному приміщенні правоохоронці виявили 220 робочих місць, оснащених комп’ютерною технікою. З місця події вилучено системні блоки, жорсткі диски, мобільні телефони та робочі блокноти. Крім того, було знайдено печатки російських компаній та банків", — йдеться в повідомленні.

Вилучена під час обшуків у кол-центрі техніка. ФОТО: Відділ комунікації поліції Києва

За словами Семінського, його до поліції ще не викликали, але того ж дня він надав правоохоронцям записи камер відеоспостереження.

"Це робиться технічно. Це мають робити професіонали, а не Коля Тищенко, який бігає з телефоном і знімає кіно. Якби по-нормальному, якби підійшов і сказав, що є така інформація, що тут знаходяться злочинці, так більше б людей накрили, «тепленькими», як-то кажуть. Я би попросив керуючих цієї будівлі, щоб провели блискавичну спецоперацію. По-перше, було б більше затриманих людей: керівники, спільників і так далі. А так Тищенко прийшов знімати кіно, при чому він був о 12:30, а слідча група потім приїхала і почала працювати лише о п’ятій вечора, чи навіть о пів на шосту. Це каже про те, що втратили час".

Свою причетність до роботи кол-центру Семінський заперечує.

"Жодного відношення до цих кол-центрів я не маю. Якщо б це було б, я з вами телефоном, напевне, вже б не говорив, була б підписана угода з Генпрокурором про мій арешт, і так далі. Але цього немає, і цього бути не може. Тому, що це нісенітниця. Це просто Коліни видумки й інформаційний викид. Це якби ви – власник готелю, а в готелі, не дай Бог, в номері сталося вбивство. То що, можна прив’язувати власника як співучасника вбивства? Ні, звичайно".

Та припускає, з чим це може бути пов’язане.

"Я не виключаю, що це може бути пов’язане з моїм кримінальним провадженням, яке вже скеровано до суду щодо мого викрадення. І 4 вересня буде перше засідання у Голосіївському суді. А спроба, можливо, була, щоб мене виключили зі складу фракції «Слуга народу», і так далі".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: