Завантаження ...
banner
banner

30 см граду: у Німеччині довелося застосувати снігоприбиральну техніку для очистки вулиць від льоду

30 см граду: у Німеччині довелося застосувати снігоприбиральну техніку для очистки вулиць від льоду фото

У німецькому місті Ройтлінген пронісся потужний ураган із сильною зливою та градом. Внаслідок стихійного лиха на вулицях утворився покрив із граду завтовшки 30 сантиметрів.

Вулиці довелося розчищати снігоприбиральною технікою. Про це повідомляє видання Zeit (щоб подивитися фото та відео, доскрольте до кінця сторінки).

За лічені хвилини злива та град забили дренажні шахти, тому вода ринула у підземні автостоянки, підвали та житлові будинки. Близько 250 членів професійної пожежної команди та всіх підрозділів добровільної пожежної команди було задіяно в операції з ліквідації наслідків шторму.

Крім того, внаслідок сильних опадів рівень води в річці Ехац піднявся на 1,5 метра за лічені хвилини, через що вона на деякий час вийшла з берегів. Водночас така погодна аномалія була короткочасною – вже найближчими днями синоптики прогнозують більш звичну для літа погоду із сонцем та спекою.

У Німеччині випало 30 см граду. Джерело: Bild

Довелося задіяти снігоприбиральну техніку. Джерело: Bild

Сотні рятувальників боролися з наслідками граду. Джерело: Bild

Довелося задіяти снігоприбиральну техніку. Джерело: Bild

У результаті шторму річка Ехац вийшла з берегів. Джерело: Sudwesst Press

Варто зазначити, що Австрія також зазнала наслідків злив і повені. У Сен-Поль-ім-Лавантталі в Нижній Каринтії 70 будинків було евакуйовано. У районах навколо Айзенкаппеля та Клагенфурта деякі місця були відрізані від навколишньої місцевості. Також була загроза прориву греблі поблизу Клагенфурта. На перевалі Лойбль за 24 години випало 200 літрів дощу на квадратний метр.

Раніше повідомлялося, що Словенія страждає через масштабні повені. У країні загинули щонайменше троє людей. Масштаб збитків від повені оцінюється більш ніж у півмільярда євро.

Нагадаємо, у грузинському селищі Шові внаслідок зсуву ґрунту загинула українка. Її дитина зникла – продовжуються пошукові роботи на місці події. Також перевіряється інформація про можливе перебування інших українців на місці зсуву ґрунту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: