Завантаження ...
banner
banner

У Польщі затримали шпигунів групи "Вагнера": подробиці

У Польщі затримали шпигунів групи "Вагнера": подробиці фото

У Польщі затримали двох громадян країни-терориста Росії, які розповсюджували пропагандистські матеріали групи "Вагнера". Своєю діяльністю росіяни займалися у Кракові та Варшаві.

Затриманим оголосили про підозру у шпигунстві. Про це у Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маруш Камінський (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

За його словами, про діяльність двох росіян на території Польщі дізналися поліцейські та співробітники Агентства внутрішньої безпеки. Підозрюваних заарештували.

"Агентство внутрішньої безпеки у співпраці з поліцією встановило та затримало двох росіян, які розповсюджували пропагандистські матеріали групи Вагнера у Кракові та Варшаві. Обом оголосили звинувачення, у тому числі шпигунство, і вони були заарештовані", – заявив Камінський.

Інформаційне агентство TNV24 повідомило, що громадяни РФ розклеїли листівки з логотипом ПВК "Вагнер" у Кракові 10 серпня, а у Варшаві – 11 серпня. Росіяни мали більше трьох тисяч пропагандистських матеріалів, які вони отримали в Москві. На наклейках було написано "Ми тут. Приєднуйтесь до нас", а також вказано QR-код.

"Олексій Т. та Андрій Г. розмістили загалом близько 300 листівок у зазначених ними громадських місцях у Кракові та Варшаві. Загалом їм було доручено розмістити матеріали у кількох сотнях громадських місць у обох містах Польщі", – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, росіяни документували свою діяльність, фотографуючи місця із пропагандистськими матеріалами. На підставі фотоматеріалів вони отримали винагороду. Загалом за поставлені завдання вони мали отримати до 500 тис. російських рублів.

Прокурор звинуватив затриманих у діяльності з метою зовнішньої розвідки проти інтересів Республіки Польща, участі у міжнародному злочинному співтоваристві збройного характеру, спрямованому на скоєння злочинів терористичного характеру, вербуванні найманців, заборонених міжнародним правом, та просування збройної символіки Російської Федерації.

У Польші затримали двох російських шпигунів. Джерело: Twitter

Росіяни агітували у Польші вступити у ПВК "Вагнер". Джерело: Twitter

Нагадаємо, у польському Кракові з'явилися плакати російської терористичної організації ПВК "Вагнер". На них розміщено контактні дані ПВК.

Нещодавно найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" помітили за 2 км від кордону з Польщею. Спробу прориву з території Білорусі вони вже робили.

Раніше повідомлялося, що Польща перекинула війська на кордон із Білоруссю. Військова група була створена для операції Rengaw.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що частина бойовиків ПВК "Вагнер" дислокуються недалеко від литовського державного кордону. Глава держави наголосив, що присутність у Білорусі "вагнерівців" створює додатковий фактор ризику безпеки його країни.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: