Завантаження ...
banner
banner

Росіяни почали використовувати "Шахеди" власного виробництва, але є "нюанс": подробиці

Росіяни почали використовувати "Шахеди" власного виробництва, але є "нюанс": подробиці фото

Росія почала використовувати для ударів по Україні дрони-камікадзе типу Shahed, зібрані в рф. Місцеве виробництво дозволить країні-агресорці налагодити більш надійне постачання дронів-камікадзе в окупаційні війська.

Втім, попри прагнення рф у найближчі місяці перейти на самозабезпечення дронами-камікадзе, вона досі перебуває у залежності від постачань як комплектуючих, так і готових БпЛА з Ірану. Про це заявили у міністерстві оборони Великої Британії.

У британському оборонному відомстві практично не мають сумнівів у тому, що нині росія, окрім імпортованих з Ірану, почала використовувати для ударів по Україні й дрони-камікадзе типу Shahed, зібрані вже на території рф. З вересня 2022 року держава-агресорка почала імпортувати це озброєння з Ірану.

"Місцеве виробництво, ймовірно, дозволить росії налагодити більш надійне постачання ударных дроныв. Ефективність цієї зброї була різною, і Україна довела ефективність у нейтралізації більшості "Шахедів", – констатували у МО Британії.

Москва прагне перейти на самозабезпечення дронами-камікадзе за іранським проектом упродовж найближчих місяців. Однак на шляху до реалізації задуму стоїть проблема.

"Росія залишається залежною від комплектуючих і цілої зброї з Ірану, яка в основному доставляється через Каспійське море", – сформулювали проблему у британському оборонному відомстві.

Кілька днів тому про використання для ударів по Україні зібраних у росії дронів-камікадзе заявляли й у Силах оборони. Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк відзначала, що на уламках збитих під час нещодавніх атак "Шахедів" виявляли маркування, зроблене кирилицею.

"Те, що на залишках тих "Шахедів", які були знайдені після останніх атак, були вже маркування до прикладу кирилицею, говорить про те, що виробництво в них вже російське", – заявляла вона в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, раніше розвідка Британії пояснила, чому Кадиров "просуває" участь своїх військ у боях в Україні. Розповіді глави Чечні, зокрема, про "успіхи" кадировців на Запоріжжі, потрібні йому частково для того, щоб підкреслити свою репутацію лояльного диктатору РФ Володимиру Путіну і вислужитися перед ним.

Також повідомлялося, що у Британії розповіли про дилему, з якою війська РФ зіткнулися через рейди ЗСУ в пониззі Дніпра.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: