Завантаження ...
banner
banner

Втрати росії і України у війні наближаються до половини мільйона військових – NYT

Втрати росії і України у війні наближаються до половини мільйона військових – NYT фото

Російська армія, яку Кремль багато років називав міфічним статусом "друга у світі", втратила понад 300 000 солдатів у війні, розв'язаній проти України 24 лютого 2022 року. Загальні втрати з двох сторін оцінюються до півмільйона людей.

З такими даними опубліковано матеріал журналу The New York Times, посилаючись на офіційних представників Сполучених Штатів. За їхніми словами, подібні цифри приголомшують, оскільки матеріальна база та ресурс живої сили в Росії більший.

"Військові втрати Росії наближаються до 300 000 осіб. До цього числа входить до 120 000 загиблих і від 170 000 до 180 000 поранених військовослужбовців. Ситуацію для Кремля посилює відсутність своєчасної та професійної медичної допомоги", - зазначено у статті.

На цей час західні аналітики нараховують на території України до 500 тисяч окупантів із Росії. До них відносяться солдати регулярної армії РФ, резервісти та найманці групи "Вагнер" та інших російських приватних військових компаній.

Як повідомляв OBOZREVATEL, західне видання Forbes визнало загальні бойові досягнення України "просто неймовірними", незважаючи на уповільнені темпи контрнаступу. В рамках контрнаступу наша армія може досягти суттєвих успіхів на полі бою ще до кінця поточного року.

Ще наприкінці минулого року військові аналітики видання The New York Times констатували, що Путін провалив вторгнення до України, це сталося, тому що він кинув на війну непідготовлених солдатів, тоді як його найближче оточення продовжувало доводити "войовничу налаштованість" Заходу.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: