Завантаження ...
banner
banner

F-16 на українському аеродромі: скільки триватиме навчання пілотів і коли Україна отримає винищувачі

F-16 на українському аеродромі: скільки триватиме навчання пілотів і коли Україна отримає винищувачі фото

Командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив, що Україна вже має досвід експлуатації американського винищувача F-16, оскільки він вже сідав на українські аеродроми. Зокрема, це відбувалося в межах спільних навчань.

Відповідну заяву Олещук озвучив в ефірі національного телемарафону. "Літак F-16, він був в Україні. Він сідав на наших аеродромах, ми проводили спільне навчання з пілотами F-16, і в нас є досвід експлуатації, відповідно, літака F-16. Я думаю, це суттєво", – сказав він.

Командувач Повітряних сил додав, що наразі в Україні адаптують злітно-посадкові смуги для обслуговування F-16.

"Ми проводимо відповідну реконструкцію, ми покращуємо покриття, покращуємо інфраструктуру аеродромів, ми будуємо нові захисні споруди. І я думаю з моменту набуття Україною літаків ми зможемо їх прийняти в Україні", – інформував Олещук.

Напередодні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що льотчики ЗСУ вже розпочали навчання на F-16, а мінімальний термін підготовки складає шість місяців.

"Мінімальний термін на підготовку пілотів – шість місяців", – сказав міністр.

За його словами, про завершення навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські льотчики, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

Нагадаємо, в квітні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що американські винищувачі вже були на аеродромах України, зокрема, у 2012 та 2018 роках.

"У нас є десятки різних аеродромів – оперативних, штатних, які можна використовувати для польотів цієї авіації", – сказав тоді він.
 

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Раніше стало відомо про офіційне схвалення Вашингтона передачі Україні F-16 із Данії та Нідерландів. Очікується, що постачання буде здійснено після завершення підготовки пілотів ЗСУ.

– Днями CNN написала, що льотчики ЗСУ почнуть навчання на F-16 наприкінці серпня, а процес куруватиме коаліція з 11 країн.

– Напередодні в Офісі президента розповіли, що Україна веде переговори щодо передачі ще трьох типів бойових літаків: Gripen, Rafale та Typhoon


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: