Завантаження ...
banner
banner

"Не важливо, скільки літаків у путіна. Україна перевершить рф у небі",- Роман Світан

"Не важливо, скільки літаків у путіна. Україна перевершить рф у небі",- Роман Світан фото

Рішення про надання Україні понад 60 винищувачів F-16 кардинально змінить баланс сил у небі між Україною та країною-окупантом Росією. Щойно до нашої країни надійдуть перші літаки, буде встановлено паритет.

Якщо F-16 буде забезпечено системами виявлення, Україна отримає беззаперечну перевагу в небі. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL розповів льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан.

"Паритет буде досягнутий, щойно ми отримаємо машини. Вони приблизно такого ж рівня, однотипні з російськими машинами, тими ж Су-35 – за авіонікою та за льотними характеристиками", – наголосив він.

Разом з тим полковник звернув увагу на те, що вкрай важливо, що саме йтиме в комплекті з F-16.

"Літак сам по собі – це просто залізяка з двигунами, крильцями, гарматами і льотчиком, за великим рахунком, це гармата, що літає. А от якщо нам разом з літаками нададуть цілі розгорнуті системи управління, зняття даних, супроводу, природно, озброєння, це зовсім інша річ", – пояснив Світан.

Зокрема, він уточнив, що дуже важливим є "підключення до загальних систем радіотехнічної розвідки наших партнерів, до супутникових систем стеження типу AWACS". "Тоді ми матимемо перевагу над російською авіацією, скільки б літаків у них не було", – підсумував він.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: