Завантаження ...
banner
banner

Розвідка Британії пояснила, як загибель Пригожина вдарить по ПВК "Вагнер"

Розвідка Британії пояснила, як загибель Пригожина вдарить по ПВК "Вагнер" фото

23 серпня, рівно за два місяці після збройного заколоту найманців приватної військової компанії "Вагнер", у Тверській області РФ розбився літак, на якому, як повідомляється, летіло керівництво цієї ПВК. Згідно з повідоленнями, загинули десятеро людей, серед яких власник "Вагнера" Євген Пригожин.

Якщо загибель Пригожина та інших очільників ПВК  дійсно підтвердиться, це матиме глибокий дестабілізуючий вплив на "Вагнер", будь-який наступник не зможе зрівнятися з "кухарем Путіна". У цьому переконані у британській розвідці, прогноз щодо долі "Вагнера" опублікували у Міністерстві оборони Великої Британії.

У британській розвідці зауважили, що  бізнес-лайнер Embraer, пов'язаний з "Вагнером", розбився у Тверській області, на шляху між Москвою та Санкт-Петербургом. Це сталося 23 серпня, рівно за два місяці після початку короткого  збройного заколоту "вагнерівців" і їх незавершеного походу на Москву.

"Російська влада стверджує, що 10 людей на борту загинули, включно з власником "Вагнера" Євгеном Пригожиним. Ще немає остаточних доказів того, що Пригожин був на борту, і відомо, що він вживає виняткових заходів безпеки. Однак існує  велика ймовірність того, що він дійсно мертвий", – констатували у МО Британії.

Загибель Пригожина сильно вдарить по ПВК "Вагнер" і чинитиме глибокий дестабілізуючий вплив на цю приватну армію. 

"Його (Пригожина. – Ред.) особисті якості – гіперактивність, виняткова зухвалість, прагнення до результату та надзвичайна жорстокість – пронизували "Вагнер", і навряд чи будь-який наступник з ними зрівняється. Вакуум лідерства "Вагнера" посилиться тим, що засновник і польовий командир Дмитро Уткін, а також начальник служби безпеки і начальник транспортної логістики Валерій Чекалов також загинули", – прогнозують у британській розвідці.

Нагадаємо, ввечері 23 серпня у Бологівському районі Тверської області, за 15 кілометрів від авіабази "Хотилове", впав приватний бізнес-джет, пов'язаний з ПВК "Вагнер". На ньому, як зазначили у "Росавіації" мали летіти власник "Вагнера" Пригожин, а також представники вищого керівництва цієї ПВК.

Усі сім пасажирів борту, а також троє членів екіпажу загинули. 

Упродовж певного часу впевненості у тому, що Пригожин дійсно був у літаку, не було, однак згодом почали з'являтися повідомлення про його загибель. Пізніше у розвідці США підтвердили, що Пригожин загинув.

Також очевидці стверджували, що перед падінням літака чули два вибухи, що дало поштовх поширенню версії про те, що борт було збито російською ППО. На користь цієї версії свідчили також численні отвори на уламках літака, характерні, як зазначається,  для ураження повітряної цілі засобами ППО.

Розвідка Британії пояснила, як загибель Пригожина вдарить по ПВК

Втім топові російські пропагандисти, оговтавшись від першого шоку, почали педалювати версію  з "українським слідом" та нібито закладеною на борту вибухівкою. Також вони посилено переконують росіян, що Путіну, якого запідозрили у показовій розправі з Пригожиним, його загибель була "зовсім невигідна".

Натомість у Інституті вивчення війни впевнені, російський диктатор Володимир Путін майже напевно наказав збити літак, який належить групі "Вагнер". Аналітики вважають, що так російський диктатор помстився за приниження через збройний заколот "вагнерівців" 23-24 червня. Саме тому ліквідація Пригожина та командирів "Вагнера" була максимально показовою.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: