Завантаження ...
banner
banner

Орбан заявив, що від підтримки Заходом України страждають українці: подробиці

Орбан заявив, що від підтримки Заходом України страждають українці: подробиці фото

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову дорікнув Заходу за підтримку України. За його словами, від цих дій страждають українці.

Про це одіозний політик заявив на конференції представників правих та ультраправих сил. За його словами, війну неможливо зупинити мирним шляхом. Для цього має бути "припинення вогню і негайно".

"Після відправки на передову військові мають шанс вижити 4-7 днів. Під час мого виступу в Україні загинули десятки людей", – зазначив він.

Орбан також виділив "помилки Європи" щодо передачі зброї для ЗСУ.

"Першою помилкою Європи була глобалізація цієї війни. Єдиною країною, яка наступного дня після початку війни заявила, що її потрібно локалізувати, була наша країна. Стратегія Заходу полягає в тому, що українці воюють та гинуть, а ми даємо їм гроші, інформацію та зброю", – повідомив він.

Крім того, він назвав стратегію Заходу безуспішною.

"Це, на їхню думку, призведе до поразки Росії. За останній рік чи близько того стало зрозуміло, що ця стратегія не принесе нам жодних перемог. Або мир має бути укладений негайно, або потрібна нова стратегія. Але таких немає. Але таких немає. Оскільки українці в живій силі невигідні, треба було б посилати солдатів, а цього ніхто не хоче і не наважується. Я вважаю, що це помилка планування з боку ЄС, за яку ми, як і українці, платимо величезну ціну. Наразі ми надіслали 70 мільярдів євро, а потім обговорюємо, чи надсилати ще 50 мільярдів, коли ЄС потребує кожного пенні, щоб відновити свою конкурентоспроможність", – зазначив він.

Нагадаємо, на початку червня Орбан заявив, що контрнаступу ВСУ не можна допустити. Тоді його дуже "стурбувало", що Україна може зазнати втрат: Орбан заявив, що контрнаступальна українська операція нібито стане "кривавою бійнею", і підкреслив, що "сторона, що настає, зазнає більших втрат, ніж обороняється".

Перед тим самим "другом Путіна" також виступав із заявою, що українцям на полі бою не перемогти. За його словами, військові дії України приречені, а подальша допомога нібито призведе лише до нових жертв.

При цьому, на думку Орбана, "не має значення, хто до кого вторгся".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: