Завантаження ...
banner
banner

Авіакатастрофа на Житомирщині: загинуло три льотчики

Авіакатастрофа на Житомирщині: загинуло три льотчики фото

Напередодні Дня української авіації сталася трагедія – внаслідок катастрофи загинув відомий український пілот Андрій Пільщиков із позивним "Джус". Це сталося під час зіткнення навчально-бойових літаків L-39 над Житомирщиною, із "Джусом" загинули ще два льотчики.

Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил України. У відомстві закликали не маніпулювати інформацією про трагедію та чекати лише офіційних джерел.

"З сумом повідомляємо, що 25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася жахлива авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання в небі зіткнулися екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів, на жаль, загинули", - написали у відомстві.

Мріяв про F-16: в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот
Андрій Пільщиков в екіпіруванні.

Також загибель військових пілотів прокоментував командувач Повітряних військ генерал-лейтенант Микола Олещук. Він висловив співчуття сім'ям загиблих героїв.

Мріяв про F-16: в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот

Розслідуванням обставин загибелі трьох українських пілотів опікується Держбюро розслідувань. Попередня кваліфікація правопорушення: порушення правил польотів чи підготовки до них (ст. 416 КК України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

"Особливу увагу буде приділено вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних скриньок", – зазначили слідчі.

"Наше знайомство не було довгим, але я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться у Повітряних силах і стане рушійною силою вже для нового покоління пілотів. Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їхню передачу. Ти любив свою пташку і буквально жив небом. Вічна пам'ять!" – написав некролог у Facebook товариш "Джуса" Павло Поцілуєв.

Мріяв про F-16: в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот
"Джус" після напруженого дня.

"Джус" був пілотом винищувача МІГ-29. З початком повномасштабного вторгнення Росії захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва.

Він неодноразово давав інтерв'ю провідним західним ЗМІ, включаючи The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News BBC News. У них він наполегливо закликав союзників розпочати постачання американських винищувачів F-16 і детально пояснював, як вони позначаться на переваги українських військ над ворогом.

Мріяв про F-16: в авіакатастрофі на Житомирщині загинув відомий український пілот

Шеврон легендарного пілота.
Як повідомляв OBOZREVATEL, у боях за Україну загинув 21-річний воїн Роман "Ворон" Кужель із міста Рівне. Хлопець став на захист рідної країни з перших днів повномасштабного російського вторгнення, після війни планував одружитися.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: