Завантаження ...
banner
banner

Суд заборонив діяльність проросійської громадської організації на Чернігівщині

Суд заборонив діяльність проросійської громадської організації на Чернігівщині фото

За матеріалами Служби безпеки України суд заборонив діяльність проросійської громадської організації, дії якої загрожували суверенітету та територіальній цілісності України.

Мова про Чернігівську обласну громадську організацію «Співдружність «Сіверська Русь».

Встановлено, що ця організація використовувалась рф, як інструмент так званої «м`якої сили» для впливу на громадську думку з метою дестабілізації ситуації в державі.

До лав цієї організації здебільшого входили прихильники слов`янської ідеї, серед яких священики УПЦ (МП) та ветерани ЗС СРСР.

Її очолював громадянин України, підполковник у відставці, який активно відстоював думку про утиски російськомовних громадян на Чернігівщині.

Зокрема, керівник цього об’єднання готував замовні статі, що містили антиукраїнську пропаганду, спрямовану на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у державі, для подальшого поширення в мережі Інтернет.

Окрім того, керівництвом ГО «Сіверська Русь» пропагувались ідеї слов`янської єдності, необхідності об`єднання України, росії та білорусії у єдину державу.

Зазначена організація співпрацювала з іншими об’єднаннями антиукраїнського спрямування, зокрема Всеукраїнським союзом громадських організацій «Об’єднання організацій співвітчизників «Російська співдружність». Союз відзначився антиукраїнськими заявами та акціями, наприклад у Криму – «У кожному вікні – російський прапор!».

Розглянувши зібрані СБУ беззаперечні докази деструктивної діяльності об’єднання, суд прийняв рішення про ліквідацію обласної громадської організації «Співдружність «Сіверська Русь».

СБУ наголошує на невідворотності покарання за злочини проти національної безпеки України і надалі відстоюватиме інтереси держави у подібних судових справах.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: